Mesto zločina
Privatna arhiva
Mesto zločina

Privatna arhiva

Mesto zločina, Foto: Privatna arhiva

Borivoje nije bio navijač, niti kriminalac, već sportista i fakultetski obrazovan mladić.

Ovo tvrde rođaci Borivoja Simovića (30), koji je ubijen u beogradskom naselju Senjak u četvrtak oko 22.30. Kako su rekli izvori iz istrage, sumnja se da se Simović kobne večeri sastao sa više osoba, te da je došlo do svađe i pucnjave.

Različite čaure

- Mladić je pogođen jednim hicem u leđa, a metak mu je izašao kroz grudi, blizu srca. Bio je živ posle pucnjave i privatnim automobilom je odvezen u bolnicu, ali je na putu do tamo preminuo. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura i to iz dva različita oružja, a nađen je i jedan pištolj - podseća izvor iz istrage.

Spekulisalo se da je ubijeni Borivoje Simović navodno bio blizak navijačkoj grupi, ali i da se proverava da li je u pitanju obračun oko narkotika. Međutim, rođaci ubijenog odlučno tvrde da on nije bio niti navijač, niti kriminalac.

- Reč je o mladiću koji nikada nije držao oružje u ruci, a kamoli pucao. Borivoje nije bio navijač, on je trenirao godinama. Nakon što je okončao studije na fakultetu, otišao je u inostranstvo da radi, a koliko je bio marljiv učenik govori i činjenica da je bio primljen na državni univerzitet u Austriji. Cela porodica ima fakultetsko obrazovanje i nema govora da su umešani u kriminalne radnje - kažu rođaci i napominju da je motiv zločina najverovatnije ljubomora, ali nisu precizirali o kakvoj ljubomori je tačno reč.

Čekamo obaveštenje

- Ne znamo ništa, jer nemamo nikavu informaciju od policije. Samo smo načuli da su neki ljudi privedeni. Kada se zločin dogodio, cela ulica je bila blokirana, nismo mogli da priđemo tom mestu. Verujemo da će policija rešiti slučaj i da će nas uskoro obavestiti šta se dogodilo i ko je ubio Borivoja - kažu rođaci i naglašavaju da u trenutku pucnjave, u šumi na Senjaku, u društvu Borivoja, nije bio njegov brat, kako su pojedini mediji preneli.

- Njegov brat je tamo došao kasnije. Borivoje mu je umro na rukama, na putu do bolnice - kaže rođak.

Napad na milicajce: Branio taksistu na aerodromu

Izvor iz istrage rekao je da ubijeni Simović imao dosije u policiji, u kom je imao i krivično delo napad na službeno lice.

- Samo jednom je imao sukob sa komunalnim milicijom i to dok je od njih branio starijeg taksistu na aerodromu, pa su tada probali da mu stave lisice, ali se on opirao. Milicajci su mu tada rekli da je najjači čovek koga su ikada videli, a ovaj incident Borivoje je sam prijavio policiji - tvrde rođaci.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Muzafer

29.06.2020 08:55

Šteta, tolika snaga savladana jednim metkom.