Bludni pop: Uhapšen za vreme časa
profimedia
Milan Jordović

Eparhija Žička

Milan Jordović, Foto: Eparhija Žička

Sveštenik Milan Jordović (41) iz Požege, koji je osuđen na 12 meseci kućnog zatvora zbog krijumčarenja 27 kilograma skanka, dojučerašnjim parohijanima priča suprotnu priču od one na osnovu koje je sa Višim tužilaštvom u Čačku izdejstvovao nadogbu.

Jordoviću se sudi pred još jednim sudom - crkvenim, s tim što se sa presudom unapred pomirio. Nezvanično, on će pred crkveni sud izaći sa molbom da mu, pre nego što umre, vrate čin, kako bi umro kao sveštenik.

Jordović je uhapšen 26. februara u Mrčajevcima kod Čačka, zajedno sa bivšim veroučiteljem iz Požege Zoranom Marinkovićem, pošto je u njihovom "pasatu" pronađen tovar droge koji je prevožen sa Kosova. Nekoliko dana kasnije, uhapšene su Svetlana P. (46) i njena ćerka Ana P. (24) iz požeškog sela Loret, na koje je pala sumnja da su zapravo one bile organizatori transporta 27 kilograma skanka.

Ispostavilo se da su Jordović i Marinković tokom istrage "propevali" o ulozi majke i ćerke u krijumčarenju narkotika, i na osnovu tog priznanja sa Tužilaštvom u Čačku postigli nagodbu po kojoj su oglašeni krivim za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i osuđeni na jednogodišnje nošenje nanogice.

Ipak, prema rečima jedne Požežanke, Milan Jordović od kada je izašao iz zatvora priča da je nevin i da je nesvesno upleten u krijumčarskog klupko.

- Govori da je na Kosovo krenuo po molbi Marinkovića da mu pomogne da prevezu nekakve lekove i da je bio uveren da je iste prevozio sve dok mu posle hapšenja, nije predočeno za šta se sumnjiči. Navodno je i hteo, kada je presretnut automobil u Mrčajevcima, da pomogne policiji da otvore duplo dno u kojem su se nalazili "lekovi". Pričao je i da je Marinkoviću ponudio da na Kosovo pođu njegovim automobilom, ali da je ovaj insistirao da putuju tuđim "pasatom" - tvrdi meštanka požeškog naselja Savinac.

Eparhija žička, pod čijom nadležnošću je Arhijerejsko namesništvo požeško-ariljsko, zvanično se oglasila zbog slučaja popa koji je osuđen zbog šverca droge.

- Bivši paroh Milan Jordović je pod zabranom sveštenosluženja od 1. marta ove godine, pa samim tim ne obavlja nikakvu dužnost. Tako će biti do okončanja crkvenosudskog postupka koji je u toku - saopštio je protosinđel Sava, sekretar episkopa žičkog Justina.

Jordović je crkvenom sudu priznao da se zbog svega kaje i da je Srpskoj pravoslavnoj crkvi naneo veliku štetu, pomirio se da više neće imati parohiju, ali i tražio da mu pod stare dane vrate čin za koji pretpostavlja da će mu biti oduzet, kako bi umro kao sveštenik. Jordović je u međuvremenu našao drugi posao - od kuće izrađuje suvenire za jednu firmu.

Komentari (14)

Ja

18.04.2018 07:46

Čuj,,traži oproštaj.Pa ovaj covek bas ima smisla za humor. Ovo sto on traži ili je hrabro ili bezobrazno,a nadležni neka procene.

rada tomasevic

18.04.2018 07:49

Bog je veliki a to vi znate pope bolje od mene zar ne?zato pope glavu gore ako je Bog oprostio grehe Severini nasoj srpskoj snajki zasto i vama da ne oprosti.!?p.s.nazalost nesto naseg kroleta golubovica nije jos zavoleo ali ima sanse i nada umire poslednja.

verujuci

18.04.2018 08:29

@rada tomasevic - Rado T. popi jos po jednu da se otreznis.

Eureka

18.04.2018 08:40

@rada tomasevic - Kakve veze ima Severina sa drogom,Vi imate problem jer je Vaš greh nevidljiv

File

18.04.2018 08:06

E pope tolike si porodice zavio u crno sada se moliš za sebe i svoje du.e! Teško da će molitve da te spasu!VOP

zabezeknut sam

18.04.2018 08:27

@File - Lazni moral losih ljudi. Kad seoski svestenik radi i u organizovanom kriminalu najnize vrste, sta tek rade njegovi nadredjeni? Kriminalci opljackanim novcem podizu "hramove" a svedtenici osvestavaju iste, gde to ide SPC ili je to od uvek takva organizovana grupa losih ljudi koji se kriju iza SPC.

Sasa

18.04.2018 08:29

Ako obeca da nece da preskace nadredene i ne radi vise sam vratice ga.Oteo se kontroli pa ga digli

Pera Detlic

18.04.2018 08:48

@Sasa - Ja bi mu oprostio da je decu ovih izdajnika na vlasti pricestio sa drogom cak bi ga i unapredio........

Pera Detlic

18.04.2018 08:44

"GREŠNICE, POKAJ SE!" Pokaj se, obrati se Bogu i reci mu da neces vise bices isceljen....Bog svima oprasta.

nedjo

18.04.2018 08:51

dajte mu još jednu šansu,al da bude veća tura

gojko

18.04.2018 08:56

Maloljetan je mozda bi trebalo oprostiti,popravice se, nista oprostiti, izbaciti iz crkve ne samo njega vec sve one koji su se o nju ogrjesili, odavno je ona svoje redove trebala ocistiti, svasta tu ima.

Zoran 62

18.04.2018 08:58

Parada za javnost. Za ono sto je kriv mora da odgovara, prvo ovozemaljskim zakonima. pa tek Bogu.

goggy

18.04.2018 09:20

kakav covek, diler, druker, pokajnik... puna je srbija ovakvih!

Цицка

18.04.2018 10:53

Укаљали сте углед поштених запослених у Црквама и Храмовима. Најважније је да се нико не стиди , да се ствари не заташкавају и да се пише о томе , ако има криминалаца у Цркви нека се пише, ако има у полицији , као онај са фантомком из Алекснадровца нека се пише , војсци као онај дилер обавезно да се пише , само се на тај начин чисти од криминалаца , у здравству такође .Боље је да се открије што више њих .