Petar M
screenshoot

 

Desanka Mosić

Facebook

Desanka Mosić, Foto: Facebook

 

* Petar Mošić ubio suprugu Desanku nasred ulice

* Nekoliko muškaraca držalo pomahnitalog ubicu

* Nesrećna žena umrla u bolnici u Pančevu

 

Ovako počinje ispovest dvojice radnika ATP "Pančevo" koji su u petak u podne prvi priskočili u pomoć nesrećnoj Desanki Mošić (60), tako što su savladali njenog pobesnelog bivšeg muža Petra (64). Iako su Marko M., Stevan N. i kolega Nenad U. uspeli da zadrže ubicu da joj ne zada još neki ubod, povrede koje joj je prethodno naneo bile su kobne, pa je žena umrla u pančevačkoj bolnici.

- Oko podne sam završio smenu i ušao u sobu kod dispečera.

 

Tu su bile i kolege Stevan i Nenad i posle dva-tri minutačuli smo kako neko viče: "Ovaj bode ženu"! Istog momenta smo sva trojica istrčali iz kancelarije i ugledali muškarca s nožem u ruci - priseća se tragedije vozač Marko M. U tom momentu videli su ženu kako nepomično leži. Nenad U. uspeo je da pomahnitalog muškarca uhvati za desnu ruku u kojoj je držao nož, dok ga je Stevan N. stegao za levu ruku.

Petar M

screenshoot

Petar M, Foto: screenshoot

- Petar se toliko opirao, jedva su ga držali. Prišao sam mu s leđa i stegao ga rukama preko grudi. I dalje je u njemu bila neka čudna snaga. Vikao je: "Pustite me da je dokrajčim" - nastavlja priču Marko, dok njegov kolega Nenad dodaje da su njih trojica jedva držali Petra koji ima jedva šezdesetak kilograma.

Dok su ga oni držali, žene koje rade u ATP "Pančevo" iznele su peškir i vodu i pokušale da ukažu pomoć Desanki. Pokušavali su da zaustave krvarenje.

Podsetimo, Petar i Desanka najpre su se posvađali na klupici, a potom je žena krenula da beži ka peronima. Nasilnik ju je sustigao i izbo u vrat i leđa. Hitna pomoć stigla je za pet minuta, ali žena je disala sve sporije. Prebačena je u pančevačku bolnicu, najverovatnije na odeljenje hirurgije, gde je potom preminula. Žena je bila smeštena u Sigurnoj kući, a muž je imao zabranu prilaska.

PROČITAJTE JOŠ: