Hitna pomoć
Tanjug/Tanja Valič
Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Hitna pomoć, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nakon incidenta koji se dogodio 3. marta u centru Šapca, na gradskom trgu prepunom dece kada je nekoliko mladića šetalo staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao ka devojčici koja je tu vozila rolere, pojavio se snimak tog događaja.

Pročitajte još:

Da podsetimo, jedna mama iz Šapca izrazila je strah i putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo u nedelju na glavnom trgu.

- Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Preporučujemo i ovo:

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafica im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže ne zna ko je taj momak. Ne zna jel? Pa dobro.... Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte?

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li O.K. ili da kažu "izvini". Šta je to, kuče se malo poigralo i nikom ništa! - ispričala je ona, a podelile su "Šabačke vesti".

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.