Brod
Ilustracija
Brod

Ilustracija

Brod, Foto: Ilustracija

Otkriveno je da je uhapšeni Cetinjanin, osim za slanje velikih pošiljki kokaina u Evropu, bio zadužen i za snabdevanje američkog tržišta.

Droga na jedrilici bila je spakovana u torbe, u 23 pravougaona pakovanja. U trenutku zaplene u Kolumbiji njena vrednost je 20 miliona dolara, a da je stigla u Evropu, dostigla bi višestruko veću vrednost.

Armuš je, kako je otkrila kolumbijska policija, bio zadužen za direktnu nabavku droge od vodećih kolumbijskih kartela, proveru njenog kvaliteta i organizaciju transporta.

Utvrđeno je da je u Kolumbiji boravio tri godine, pošto je posle jednog ubistva u Španiji 2018. godine, koje se dovodi u vezu sa ratom "kavačkog“ i "škaljarskog“ klana, morao da pobegne iz te države. Navodno, on se sumnjiči za učešće u tom ubistvu.

“Kada je stigao u Kolumbiju, postao je šef ispostave jednog od zaraćenih klanova i njegova uloga je bila da direktno od kartela nabavlja čist kokain i šalje ga u Evropu. Skoro tri godine uspevao je da ostane neotkriven, pošto je glumio bogatog naslednika koji živi luksuzno. Govorio da njegova porodica poseduje lanac hotela u Holandiji”, navela je kolumbijska policija.