Lasta
Promo
Lasta

Promo

Lasta, Foto: Promo

Kondukterka vozila autobus bez dozvolePravi šok doživeli su pripadnici saobraćajne policije u Kikindi, kada su prilikom redovne kontrole, danas u 9:30 časova na putu Kikinda-Bašaid zaustavili Lastin autobus koji je saobraćao na relaciji Beograd-Subotica. T.A. (31), inače konduktera Lastinog autobusa, uhvaćena je tom prilikom da vozačevom mestu bez dozvole, čime je diretno ugrožena bezbednost putnika.

PROČITAJ JOŠ:

- Autobus je saobraćao na redovnom međugradskoj liniji Beograd - Subotica, a policijska patrola je vozilo zaustavila u 9 i 30 sati. U autobusu je bio i vozač R.N. (59) kao i šestoro putnika. Ustanovljeno je da je vozilo tehnički neispravno, jer je vetrobransko staklo puknuto, a saobraćajni policajci konstatovalisu i manipulaciju sa tahografom - rečeno je u kikindskoj policiji.

Vozač N.R. (59) tom prilikom je sedeo u autobusu, a nakon policijske kontrole takođe je utvrđeno da je autobus neispravan.

Kako je za "Alo!" rečeno u Policijskoj upravi Kikinda, protiv odgovornih lica biće podnete odgovarajuće prijave, a ceo slučaj podvrgnut je zvaničnoj istrazi kako bi se utvrdile sve okolnosti ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. Za sada je poznato da se sumnja na manipulacije sa tahografom.

PREPORUČUJEMO:

Koliko kilometara je kondukterka T.A. (31) vozila autobus pun putnika, još uvek je nepoznato, kao i da li je ovo bio prvi put da bez dozvole sedne na mesto vozača.

Srećom, do incidenta i neželjenih posledica nije došlo, a autobus je nakon toga vraćen u autobusku stanicu, dok putnici su zbrinuti u drugom prevozu.