ŽANDARMERIJA CELU NOĆ PRETRESALA NAPUŠTENE KUĆE! Velika akcija policije u dve opštine, privedeno 450 lica! (VIDEO)

On je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve.

Migranti
 Foto: printscreen/youtube

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je policija jutros na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, privela oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Vulin je naveo da će svi oni biti premešteni u kampove i prihvatne centre, u kojima su i ranije bili.

Vulin je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su jutros sproveli akciju pronalaska ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

Žandarmerija
Žandarmerija, Foto: Privatna arhiva

"Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije, nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita“, rekao je ministar.

On je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve.

“Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen“, zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je ministru Vulinu, direktoru policije Vladimiru Rebiću i svim policijskim službenicima koji su izveli jutrošnju akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja, kao i da očekuje sličnu saradnju, ako se migranti budu okupili opet u većem broju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi