Hitna pomoć
Alo!/Masanori Jošida
Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Napadi pasa lutalica u Subotici nisu retka pojava. Na ime odštete građanima zbog ujeda pasa iz gradskog budžeta je tokom protekle godine isplaćeno oko 10 miliona dinara. 

Poslednji napad u kojem je žrtva bila N.P. mogao je da bude koban. Samo zahvaljujući brzoj reakciji policije, stražaru ispred zgradi suda i ženi koja se zatekla na mestu događaja, nesrećnoj ženi je spašen život. 

Psi su N.P. oborili na zemlju i počeli da je grizu i pokušali da je rastrgnu.

Slobodan Puškar je rerekoa za televiziju Pink da je ovakav slučaj napada pasa lutalica, sa ovolikim stepenom povreda veoma redak. 

- U protekle 4 godine mi nismo imali nijednu neophodnu hospitalizaciju nakon ujeda pasa - rekao je Puškar. 

Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne delatnosti Subotica kaže da na 736 domaćinstava koja su posećena od strane Sekretarijata u 536 je pronađen po neki ljubimac, od čega je samo 180 čipovano.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je da je grad izgradio novi azil za pse. 

- Ali, nažalost, i pored svega, i pored toliko uloženog truda događaju se ovakve stvari - rekao je Bakić i apelovao na građane da prijavljuju pse lutalice, vlasnicima je uputio poruku da ih ne puštaju na ulicu, a vlasnicima objekta je poručio da održavaju svoje prostorije kako se u njima ne bi skupljali psi. 

Prema poslednjim informacijama, čopor pasa koji je pokušao da rastrgne ženu nije pronađen. Tokom ove godine u Subotici je prijavljeno 28 slučajeva napada pasa, a u prošloj godini zbaleženo je 173 slučaja ugriza pasa po prijavi građana, zvanični su podaci Komunalne milicije iz Subotice. 

Pročitajte još: