policajac
privatna arhiva
policajac

privatna arhiva

Milica Cvetić (13) ima veliku želju da postane policajac. Na Fejsbuku je objavila sliku sa ocem i napisala da će tata tamo gore biti ponosan na nju jer će ga naslediti, Foto: privatna arhiva

Borko Cvetić je umro od komplikacije sa upalom pluća na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, gde je prebačen na molbu njegovih kolega iz PU Zrenjanin.

- Borko se zarazio najverovatnije u kontaktu sa sugrađanima dok je bio na dužnosti. Razlog smrti je tromb koji je krenuo iz pluća i zaglavio mu se u srcu. Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Bio je to veliki tromb, koji se pokrenuo kad je pokušao da se podigne u bolničkom krevetu da bi lakše disao - kaže Lazar Odžić, generalni direktor Evropske policijske asocijacije za Srbiju, Balkan i Jugoistočnu Evropu (EPA), koji je sa kolegama organizovao humanitarnu akciju za pomoć njegovoj porodici.

policajac

privatna arhiva

Lazar Odžić, generalni direktor Evropske policijske asocijacije za Srbiju, Balkan i Jugoistočnu Evropu (EPA) organizovao humanitarnu akciju, Foto: privatna arhiva

- Hteli smo njegovoj deci bar malo da olakšamo muku. Odmah smo pozvali svu braću i pitali ih da li imaju volje da se uključe u humanitarnu akciju i uplate novac. Iznos nije bio određen, a odziv je na naše veliko zadovoljstvo bio ogroman. Uplatili smo im kratkoročnu pomoć od 100.000 dinara, ali je u međuvremenu pristiglo još uplata, tako da će isti iznos dobiti još dvaput! - ističe Odžić i dodaje da su porodici obezbedili i dugoročnu pomoć.

policajac

privatna arhiva

Lazar Odžić sa predstavnicima Evropske policijske asocijacije za Srbiju, Balkan i Jugoistočnu Evropu (EPA), Foto: privatna arhiva

 - Dva člana EPA koji imaju svoje firme će prvoj i drugoj supruzi pokojnog policajca svakog meseca uplaćivati po 12.000 dinara sve dok deca ne postanu punoletna! Borko je sa prvom suprugom Marijanom dobio troje dece, a sa drugom Sandrom još dvoje i prihvatio starateljstvo za dvoje mališana iz njenog prvog baka! Ukupno je izdržavao sedmoro dece - priča Lazar, koji je Borkov bivši kolega.

policajac

privatna arhiva

Borko sa drugom suprugom Sandrom Rajčevič, medicinskom sestrom u zrenjaninskoj bolnici, Foto: privatna arhiva

- Radio je u Interventnoj patroli, dežurnoj službi PU Zrenjanin. Bio je odličan policajac i brižan otac. Milica Cvetić (13) ima veliku želju da nastavi očevim stopama i da postane policajac. Na svom Fejsbuku je stavila njihovu zajedničku sliku i napisala „da će tata tamo gore biti ponosan na nju jer će ga naslediti“ - ističe Lazar Odžić.

policajac

privatna arhiva

Borko sa prvom suprugom Milicom Mađarov Cvetić, Foto: privatna arhiva

Odžić: Otišao prepošteni čovek

Lazar Odžić kaže da je ponosan što je poznavao Borka.

- Otišao je prepošteni i predobri čovek, otac i kolega za primer. Naježio sam se kada sam video njegovu porodičnu sliku sa drugom suprugom Sandrom i svom decom. Na toj moćnoj fotografiji su njih dvoje sa sedmoro dece - Marijom (15), Milicom (13), Mihajlom (12), Sarom (10), Matejom (8) i Nikolinom (6), dok Borko najmlađu Unu (5) drži u naručju. Prva supruga mu je bila Milica Mađarov Cvetić, koja radi kao prodavac u „Idei“, a druga je Sandra Rajčevič, koja je medicinska sestra u zrenjaninskoj bolnici. Sa Sandrom nije bio venčan, ali su živeli zajedno pet godina, sve do njegove smrti - priča Odžić.

Pročitajte još: