Policija jurila beguncu u Panlevu
Vladimir Marković,Alo
Jedan policajac pao u blato

Vladimir Marković,Alo

Tokom potere, jedan policajac je upao u blato, a drugi je preskakao haube automobila na autoputu, Foto: Vladimir Marković/Alo

Posle saobraćajne nesreće, koju je izazvao D. C. (44) iz Beograda, pančevačka policija jurila je u sredu uveče njegovog saputnika Dejana N. (36), za kojim je raspisana potraga zbog prekršaja, saznaje „Alo!“. Tokom potere, jedan policajac je navodno pucao u begunca, a drugi je upao u blato i povredio nogu!

Svemu je prethodio udes koji je izazvao D. C., kada se zbog nevremena svojim automobilom "pežo 207" zakucao u “opel astru“ i šleper ispred sebe. Pozvana je saobraćajna policija, ali nisu hteli da rade uviđaj.

- Vozio sam, a u autu su sa mnom bili Dejan i još jedan drug. Međutim, šleper iz suprotne trake mi je zapljusnuo vodom šoferšajbnu, pa nisam ništa više video i zakucao sam se u „opel astru“ ispred i šleper. Kriv sam jer zbog kiše nisam ništa video. Pozvali smo saobraćajnu policiju, koja je izašla na uviđaj. Došla su dva saobraćajca, koja su rekla da se dogovorimo u vezi odštete. Ja i Dejan N. smo stajali sa njima 45 minuta i normalno pričali, ali je oštećeni mladić iz „opel astre“ insistirao na uviđaju. Kada je uviđaj počeo, policajci su uzimali podatke od putnika, ali Dejan N. nije imao kod sebe ličnu kartu. Dao im je matični broj, da provere njegov broj lične karte. Rekli su mu da nešto nije u redu sa njegovom ličnom kartom i pokušali na silu da ga ubace u automobil - ispričao je D. C. za „Alo!“ i naglasio da njegov prijatelj nije znao za potragu.

Automobil D. C. se zakucao u šleper ispred sebe

Alo

D. C. se svojim automobilom se zakucao u šleper ispred sebe, Foto: Alo

- U tom pokušaju, Dejan im se izmigoljio iz ruku i sklonio se od njih na metar daljine. Pitao ih je zašto ga guraju u auto.  Stariji policajac je skočio ponovo na Dejana, a on se opet izmakao. Policajac se sapleo preko ivičnjaka i upao sav u blato. Onda je policajac ustao iz blata i rekao: "Sada ću ti je*ati i oca i majku!" i "Drži ga, kolega, ima potragu!". Dejan je počeo da trči 10 metara od njih i rekao: "Stanite, nemojte na silu da me gurate, da vidimo o čemu se radi. Neću da bežim". Međutim, mlađi policajac je krenuo da trči prema njemu i krenuo da pištolj. Vikao je: "Stani, pucaću!". Dejan mu je rekao:"Ostavi taj pištolj, neću da bežim". Ali, policajac je pokušao da repetira pištolj i u tom repetiranju, ispalio hitac iznad Dejanove glave.

Nalazili smo se pored tržnog centra "Aviv", gde su bili žene i deca. Dobro je da nikog nije ubio, ali se Dejan uplašio i krenuo da beži. Preskočio je ogradu na auto-putu i preskočio preko tri-četiri automobila, a policajac je trčao za njim. Njega je zakačio jedan auto. Dejan je uspeo da se izvuče i pobegne, a policajac se vratio vidno uplašen, zato što je pucao. Ja sam ga pitao zašto je pucao kada se Dejan nije opirao, a on je rekao da nije ni pucao - priča D. C.

On dodaje policajac koji je upao u blato izgubio sva dokumenta učesnika iz sudara.

- Izgledalo je kao prava filmska potera. Bili smo svi u šoku. Umesto da ga privedu, da dam podatke o Dejanu, oni su nas sve oterali. Pitali smo ih zašto su pucali, ali su nam rekli: „Nismo, bežite odavde.“ Ja sam im rekao: „Pucali ste, videli smo“, ali su oni to negirali. Policajac je mogao da ubije nekoga - kaže D. C.

„Alo!“ je uspeo da nađe Dejana N., koji ističe da čeka da njegov advokat dođe sa odmora da bi se javio policiji.

- Pobegao sam jer sam imao probleme sa zakonom i ranije. Jednom su me skembali kući, a nisam bio kriv. Rekli su da mi nešto nije u redu sa mojom ličnom kartom i hteli da me strpaju u auto. Rekao sam im neću da bežim, ali su počeli da me jure. Jedan je pao i razbio se kao kanta. Drugi me je jurio preko auto-puta. Trčao je za mnom i sve vreme vikao: „Stani, pucaću!“. Stao sam i rekao mu da ne puca, ali je on sa metar i po repetirao pištolj i opalio preko moje glave. Ne znam da li je pucao namerno ili slučajno. Mogao je da me ubije sa metar i po. Gledali smo se u oči desetak sekundi. Onda je stao kao ukopan, a ja sam iz straha pobegao - priča Dejan N.

D. N. kaže zvali iz pančevačke policije da dođe samo da mu uruče poziv i da će sve biti u redu, "pod uslovom da on ne priča da policajac pucao, pošto je mlad i imaće probleme".

- Kada mi se vrati advokat, otići u policiju da vidi o čemu se radi. Ovaj što je pucao treba da odgovara zašto je koristio oružje bez potrebe i pucao u gusto naseljenom mestu - zaključuje D. N. 

Komentari (4)

Marko

14.06.2020 12:05

Pancevacka policija bahata, kauboji odmah vade pistolje, strasno!!!

Živko

14.06.2020 12:12

Ja živim pored avivai i deca su mi stalno u parkiću, ne mogu još da zamislim kakva tragedija je mogla biti. Nadam se da još ima poštenih policajaca.. I da će bahate sabraćajce kazniti po zakonu.

Djape

14.06.2020 12:41

Sposobnost policajca da mu opali pistolj pri pokusaju hapsenja je za momentalni otkaz. A ovaj sto je upao u blato trebao je tu i da se valja za bolje i nije. Sramota oterati ljude a sa mesta udesa. Mozda je bilo povredjenih. Jadna policije nesposobnjakovici,dosli sa kursa od 6 meseci i to preko veze zavrsili. Momentalni otkaz policajcima i pravac u komunalnu cistocu Panceva ako i tu ne naprave sranje.

Bili

14.06.2020 16:43

Haha smeniti i dati im otkaz,nesposobnjakovici. Vadi pistolj i opali slucajno ???jadnik . Koga cete vi da branite jurite i hapsite. Sram vas bilo pucate na coveka samo zato sto ima poternicu. Jos i u blato bre upao policajac ??? uvezbani i sposobni za akciju. Blatnjavi policajac prasence u blatu???