policija
Shutterstock
policija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Britanski multimilioner Džon Berns (49), koji živi u Južnoj Africi, čudom je preživeo eksploziju bombe koja mu je bila postavljena ispod njegovog sedišta u 100.000 evra vrednom džipu rendž rover.

Eksplozija je ovom biznismenu bukvalno raznela zadnjicu, a britanski tabloid San objavio je pre dva dana da iza napada stoji srpska mafija!

Osveta
- Berns je nakon napada pobegao iz Južne Afrike i vratio se u Englesku. On je odbio da razgovara sa policajcima koji istražuju napad na njega. Ipak, oni su zaključili slučaj pomoću izvora i pokušaj ubistva doveli u vezu sa zaplenom kokaina vrednog 87 miliona evra koji je pripadao srpskom narko-kartelu - piše San.

Dobrosav Gavrić
Najpoznatija figura u srpskom podzemlju u Južnoj Africi svakako je Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, koji se godinama skrivao u ovoj zemlji, a uskoro bi trebalo da bude deportovan u Srbiju. Južnoafrički sud odobrio je njegovu ekstradiciju našoj zemlji, gde ga čeka 35 godina robije, a od povratka kući deli ga samo još potpis ministra pravde

Tovar s drogom australijska obalska straža zaplenila je prošlog leta na jednoj jahti. Prema izvorima iz policije, pripada srpskoj mafiji koja je organizovala njen transport iz Južne Amerike preko Južne Afrike. Koja je uloga povređenog biznismena, zasad nije tačno poznato, ali se veruje da su Srbi njega okrivili za izgubljeni tovar. Nedugo nakon toga Britanac je dignut u vazduh. On je izašao iz kuće, seo u svoje vozilo i krenuo niz ulicu. Nekoliko trenutaka kasnije napadači su aktivirali bombu. Interesantno je da je Britanac vozio blindirani džip, ali ga to nije spaslo jer su napadači nekako uspeli da mu bombu stave ispod sedišta! 

Pobegao iz Afrike od Srba
Ovaj biznismen u Južnu Afriku se doselio iz Liverpula. Iako se radi o osobi koja je bila pod lupom južnoafričke, australijske, policije Velike Britanije i Interpola, on nikada krivično nije odgovarao. - Posle četiri meseca lečenja sada se vratio u Englesku. Nije pobegao iz Južne Afrike da bi izbegao krivično gonjenje, već iz bezbednosnih razloga. U bolnici je sve vreme bio pod policijskom stražom - rekao je izvor iz policije.

 Zaćutao iz straha
- Istražitelji su utvrdili da je eksplozivna naprava aktivirana mobilnim telefonom. Eksplozija je bila mala, ali snažna i u 99 odsto slučajeva bila bi fatalna. Berns je izgubio puno krvi i mora da je pretrpeo ogromne bolove, ali se čudom izvukao, samo zahvaljujući veštini hirurga. Ipak, on je odlučio da ne sarađuje sa policijom, koja pokušava pronaći odgovorne, možda zato što se plaši da će opet pokušati da ga ubiju - pišu Britanci.