DETALJI HORORA U KRALJEVU Pojavile se UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE 13 mrtvih beba u zamrzivaču... Smučiće vam se život kad vidite kako su dospele tamo (18+)

U zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađena su tela 13 beba.

13 mrtvih beba pronađeno u zamrzivaču u Kraljevu
13 mrtvih beba pronađeno u zamrzivaču u Kraljevu, Foto: Privatna arhiva

Reč je o bebama umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihovi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

NEVIĐEN UŽAS U KRALJEVU U zamrzivačima Opšte bolnice PRONAĐENO 13 MRTVIH BEBA!

Bebe su nađene prilikom kontrole Republičke komisije za nestale bebe, u Službi za patologiju i sudsku medicinu. Kako je navedeno u saopštenju kraljevačke bolnice, one su čuvane po svim, zakonom predviđenim propisima, o čemu je vođena i uredna evidencija u protokolima, jer do decembra 2018. nije postojala gradska odluka o sahranjivanju ovih beba.

 

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, kaže za „Alo!“ da su to tela beba, koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u toj bolnici.

13 mrtvih beba pronađeno u zamrzivaču u Kraljevu
13 mrtvih beba pronađeno u zamrzivaču u Kraljevu, Foto: Privatna arhiva

- Mi tela preminulih beba držimo u zamrzivačima, prema odluci službe za patologiju. Spalionica nije radila tri godine, ali sada je taj problem rešen, a odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri-četiri meseca. Sada je toku postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje - kaže Mrvić i objašnjava da je spalionica sada montirana i da se čeka saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje.

- Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - objašnjava direktor i napominje da „to nisu nestale bebe, već su prirodno umrle“.

Pavlović: Jedna beba je sa deponije

Radiša Pavlović, član vladine Komisije za nestale bebe, potvrdio je za “Alo!” da je u zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađeno 13 mrtvih beba, koje su bile u kesama. On kaže da je lično dobio dojavu o tom slučaju i da nedugo potom utvrđeno da je dojava bila tačna. Navodi i da je po njegovom pozivu na teren izašao republički zdravstveni inspektor, a potom i viši tužilac i policija.

- Jedna od 13 beba je i ona koja je još 2016. godine pronađena na doponiji. Ta beba je bila živa kada je rođena tako da nisu sve mrtvorođene bebe. Odakle ona tu, kad je trebalo da bude sahranjena po zakonu, nije nam jasno. Za ostalih 12 beba tužilaštvo i policija utvrđuju čija su to bebe. Mi smo predložili kao jednu od mera da se pozovu majke tih beba na informativni razgovor kako bi se utvrdilo da li je zaista reč o njihovim bebama jer u bolnici tvrde da su one odbile da preuzmu tela beba. Prizor je više nego šokantan. Oni tvrde da su to bebe iz 2016, 2017 i 2018. godine koje su bile u zamrzivaču, obdukovane, jer nisu imali lokaciju za sahranjivanje. Međutim, mi ih javno pitamo, a šta je sa mrtvorođenim bebama i onima koje su preminule u bolnici pre 2016. godine i gde su one završile - kaže za “Alo!” Pavlović.

Terzić: Nismo bili nadležni

Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, kaže da odgovornost leži na Opštoj bolnici i da grad sve do kraja prošle godine nije bio nadležan za sahranjivanje mrtvorođenih beba.

 

- Ta nadležnost je tek krajem prošle godine pripala nama i mi smo 27. decembra 2018. doneli odluku o načinu sahranjivanja umrlih beba. Vest o mrtvim bebama u zamrzivačima negativno me je iznenadila i šokirala - rekao je Terzić.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: mila
  17/01/2019 - 19:06
  Kakav horor ,bolesnici svi od reda koji ovo snimaju i prikazuju..Seam da vas bude
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi