Pojavile se nove užasne tvrdnje! Kućni prijatelj Mike Aleksića ga prijavio jer mu je zlostavljao ćerku?!

Alo.rs/Kurir/I.L. | vesti 2021-01-19 21:18:25 2021-01-19 21:18:25

Psihijatar Ivica Mladenović kaže da „osobe koje su spremne da povrede i decu svojih prijatelja nemaju nikakvu empatiju“.

screenshot

Prema rečima izvora, prvu prijavu protiv Aleksića podneo je upravo njegov prijatelj, otac devojke koju je, kako se sumnja, zlostavljao.

Psihijatar Ivica Mladenović kaže da "osobe koje su spremne da povrede i decu svojih prijatelja nemaju nikakvu empatiju“.

- Međutim, ova prijateljstva ne zasnivaju se na humanosti i bliskosti, već na staležu i koristi. Osoba ima egoistične tendencije da u prijateljstvo ulazi s motivom - objašnjava psihijatar.

- Zlostavljanje ili manipulisanje decom prijatelja ukazuje na labilni narcizam, a on podrazumeva odsustvo empatije. Moje zadovoljstvo, ja lično, moja dobit, moja pozicija - to su stvari koje su na prvom mestu. Narcizam koji oseća ova osoba daje mu mogućnost da funkcioniše na dva nivoa. S jedne strane je dobar prijatelj roditeljima, a s druge on zlostavlja dete, koje je sada u nezgodnoj poziciji i ne zna da li može da se buni protiv kućnog prijatelja koji radi za njegovo dobro - navodi sagovornik.

Dr Ivana Stašević Karličić, direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, kaže za Kurir da, nažalost, zlostavljači najčešće jesu osobe iz neposrednog okruženja žrtve: - Nije neuobičajeno da su to osobe koje su na prvi pogled druželjubive ili imaju harmonične odnose s drugima i koje generalno karakteriše „normalnost“ u različitim životnim ulogama. Zlostavljači nemaju savim istovetan profil ličnosti i personalni sklop, ali može se reći da je često reč o osobama koje imaju pojačanu potrebu za kontrolom nad drugima, povišenu agresiju, nisko samopouzdanje, skloni su delegiranju odgovornosti i nedostatku empatije.

Bonus video: Ovo je škola strave u kojoj je glumac i scenarista Miroslav Mika Aleksić navodno silovao glumice!

Pročitajte još:

 

Expand player
Pogledajte više