Otkup kose
Printscreen
Otkup kose

Printscreen

Otkup kose, Foto: Printscreen

Dvanaestogodišnju Moniku K, Ninoslav Jovanović poznatiji kao "Malčanski berberin" na prevaru je uveo u kola nakon što ju je ubedio da je on novi električar u školi, a kada je shvatila da je vozi negde drugde rekao joj je da je njen otac "ukrao neke dragocenosti" i da ju je "oteo dok ih ne vrati".

Monstrum, koji je uhapšen posle 17 dana intenzivne potrage, ispričao je na saslušanju da je devojčicu šišao i zlostavljao u više navrata, a da je, kada je pokušala da pobegne, pretio da će joj ubiti oca.

Malčanski berberin

Privatna arhiva

Malčanski berberin, Foto: Privatna arhiva

Jovanović je iz zatvora izašao u januaru 2018. godine posle izdržanih 12 godina robije, jer je jednu devojčicu (12) iz Niša silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu. Činjenica da je na slobodi zabrinula je 30 roditelja koji su se obratili Igoru Juriću, osnivaču Fondacije "Tijana Jurić", ukazujući da Jovanović ima Fejsbuk profil sa 3.200 prijatelja i da tako može da nađe novu žrtvu.

Tada su se na Fejsbuku pojavile i poruke koje je ostavio u utiscima na stranici za otkup kose, a koje su imale prikriveno značenje.

- Super, samo šišajte. Pozdrav - napisao je on.

Ispod ovog utiska, dodao je i komentar: "Imam dosta prijateljica koje bi sekle, a ne znaju". Vrhunac je komentar video snimka kojim Jovanović kao da opisuje svoju filozofiju odnosa sa ženama: "Ćao, tako ih sve treba šišati".

Otkup kose

Printscreen

Otkup kose, Foto: Printscreen