Policija
Alo!/Masanori Jošida
Policija

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kako saznaje Alo.rs, tokom jučerašnjeg dana u koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, lišeni su slobode Bojan Mišić, špediter iz Niša, vlasnik i direktor "BRW cars", Draško Kandić, službenik firme "Trace Serbia", Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme "Herba farm" i Milenko Nikić, službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Pročitajte još:

 

Prema našim saznanjima, pomenuta grupa lica je protivpravno zahtevala od predstavnika nevladine humanitarne organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra, kako bi omogućila nesmetan uvoz humanitarne pomoći u vidu medicinske opreme, koje su predstavnici nevladine humanitarne organizacije "28. jun" prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Nakon lišavanja slobode pomenutih lica pristupiće se pretresu po Zakonu o krivičnom postupku poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilju fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo.