Podignuta optužnica protiv bahatog vozača iz Kneza

Tanjug | vesti 2017-12-01 15:26:16 2017-12-01 15:26:16

Protiv Vladimira S. (31) koji je krajem oktobra uleteo automobilom u pešačku zonu u centru Beograda je podignuta optužnica.

privatna arhiva

Kolima uleteo u pesačku zonu i povredio devojku, Foto: privatna arhiva

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Vladimira S. (31) koji je 28. oktobra u ranim jutarnjim časovima automobilom uleteo u pešačku zonu u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu, porušio baštu kafića i povredio Draganu S. (21).

Optužnim aktom, koji je podnet sudu, tužilaštvo je predložilo da okrivljenog osudi na zatvorsku kaznu, kao i kaznu oduzimanja vozačke dozvole, imajući u vidu utvrđeno činjenicno stanje i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno.

Vladimir S. se tereti da je izvršio krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Prvo osnovno tužilaštvo je tokom proteklih mesec dana sprovelo sve dokazne radnje, u okviru kojih je ispitana oštećena, kao i 14 svedoka, urađena su dva veštačenja, te su prikupljeni i drugi materijalni dokazi, navodi se u informaciji tužilaštva dostavljenoj Tanjugu.

Podseća se da je nakon kritičnog događaja po nalogu tužioca sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu okrviljenom odredio pritvor.

Vladimir S. je, nakon hapšenja, na saslušanju kod tužioca tvrdio da ne zna zbog čega je automobilom uleteo u pešačku zonu, porušio baštu lokala u Zmaj Jovinoj ulici i tom prilikom teško povredio jednu devojku.

Događaj je izazvao veliku medisjku pažnju, a zabeležen je sigurnosnim kamerama okolnih lokala.

Expand player
Pogledajte više