Stefan Karić odbija da plati odštetu
Masonari Jošida, Alo
Staša Pavlović je posle nesreće ostala doživotni invalid

Dušan Milenković

Staša Pavlović je posle nesreće ostala doživotni invalid, Foto: Dušan Milenković

* Stefan Karić 29. aprila 2005 vozeći u pijanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću

* Stanislava Staša Pavlović koja je bila sa njim teško je povređena i zbog povreda ostala doživotni invalid

* Tuže Stefana Karića i od njega traže 85 miliona dinara

Porodica Stanislave Pavlović traži odštetu na ime umanjenja životne sposobnosti jer je ona nakon nesreće ostala težak invalid, na nivou malog deteta.

"Robijam umesto Karića"

Stefan Karić (32), sin odbeglog Sretena Karića, ponovo nije pristao da doživotno plaća mesečno izdržavanje i kupi stan Stanislavi Staši Pavlović (41) iz Beograda, koja je ostala trajni invalid posle saobraćajne nesreće koju je on pijan izazvao 29. aprila 2005. godine, saznaje „Alo!".

 

- Viši sud u Beogradu dodelio je sramotan iznos na prošlom suđenju, ali je Apelacioni sud ukinuo tu odluku i naredio novo suđenje. Stašina porodica traži odštetu na ime materijalne i nematerijalne štete, budući da ona posle nesreće ne može da živi samostalno već o njoj neko mora da brine - kaže izvor „Alo!“.

Staša Pavlović pre nesreće

Dušan Milenković

Staša Pavlović pre nesreće, Foto: Dušan Milenković

Na novom suđenju će biti urađeno superveštačenje Stašinog zdravlja, pošto se ustanovilo da je ona teži invalid nego što je ranije utvrđeno, kaže naš sagovornik.

Sud je utvrdio da je Stefan Karić, pod uticajem alkohola, izazvao 29. aprila 2005. nesreću u kojoj je Stanislava teško povređena. Za nesreću je kažnjen sa devet meseci kućnog zatvora. Porodica je podnela tužbu pre desetak godina, ali se proces razvlači, a u međuvremenu, Karićev advokat je ponudio vansudsko poravnanje, u kojem je on bio spreman da plati 60.000 evra odštete, što je njena porodica kategorički odbila.

Staša je bila član grupe Ksenija Pajčin

E-stock Milan Lučić

Staša je bila član grupe Ksenije Pajčin i njena prijateljica, Foto: E-stock/ Milan Lučić

Stašina majka Dušanka Pavlović je ranije za „Alo!“ izjavila da je ogorčena zbog visine iznosa koji im je nudio Stefan sa svojom porodicom i podsetila da je on obećao da će se do kraja života brinuti o Staši.

On neka ide kod popova, a ja ću kod psihologa

„Ja želim da on ode u crkvu i da priča sa popovima. Da ispriča sve ono što se desilo. Neka mu popovi kažu šta treba da radi. On neka ide kod popova, a ja ću kod psihologa”, ovako je Stanislava Staša Pavlović (39), prokomentarisala izlazak na slobodu Stefana Karića.

- Ne sećam se kako sam upoznala Stefana... Mislim da je to bilo u nekom klubu i da nas je upoznala Ksenija (Pajčin)... I Ksenija je te večeri bila s nama... Ona mi je bila drugarica i zajedno smo četiri godine igrale u Grčkoj po diskotekama... - rekla je Stanislava ranije za naš list.

 - On je oslobođen na osnovu izjave da se oseća krivim zbog nesreće i javno je u sudu rekao da će o Staši brinuti do kraja života. A nijedanput je nije posetio! Kakva je to briga?! Njegovi roditelji su joj obećali stan i doživotno izdržavanje, a niko godinama nije došao da je vidi, niti joj dao ni dinara. Staša je od nesreće na nivou malog deteta. Ona na može sama da živi i o njoj mora neko da se brine 24 sata dnevno - rekla je Dušanka Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Majka Stanislave Pavlović podsetila je da je njena ćerka posle nesreće jedva preživela i da je u bolnici provela 14 meseci.

Letela 15 metara!

Staša je pre nesreće bila igračica u plesnoj grupi ubijene Ksenije Pajčin, koja im je prva javila za nesreću. Ona je pre nesreće duže vreme nastupala s Ksenijom po klubovima u Grčkoj. Pre nesreće, Stanislava je bila u klubu na Dedinju u kojem je bila i Ksenija. Stefan Karić je Stašu povezao kući, ali se ubrzo zakucao u stub. Automobil se prepolovio, a Stanislava je ispala kroz šoferšajbnu, letela je 15 metara i zadobila je teške povrede, opasne po život.

 - Bila je mesec dana u komi i imala je bezbroj operacija. Izvadili su joj slezinu, operisali su joj stomak, ruke i noge. Pošto joj je poremećen centar za ravnotežu, ne može da hoda bez šetalice. Naprsla su joj pluća, pa su morali da joj otvaraju vrat da bi mogla da diše. Teško joj je povređena glava i oštećeno oko, pa stalno nosi tamne naočare. Takođe, polomljeni su joj kuk desne noge i sve karlične kosti. Levo stopalo joj je bilo skroz izokrenuto. Staša nije u stanju da razumno rasuđuje, pa na trenutke govori normalno, a onda se totalno izgubi. Psihijatri su ocenili da je nesposobna za samostalnu brigu o sebi - ispričala je ranije za „Alo!“ Stašina majka.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu