Dragan Pantelić, ubijeni vlasnik menjačnice
Privatna arhiva
Dragan Pantelić, ubijeni vlasnik menjačnice

Privatna arhiva

Dragan Pantelić, ubijeni vlasnik menjačnice, Foto: Privatna arhiva

- To je jedna velika tragedija i žao mi je što je zbog toga došlo. Ne bih da iznosim odbranu, jer mi je mnogo teško, niti da odgovaram na pitanja - rekao je juče na početku suđenja Branislav Muratagić (41), optužen da je prilikom pljačke menjačnice „Maps“ u Zemunu ubio vlasnika Dragana Pantelića (55).

Za razliku od njega, njegova supruga Georgina Jočić Muratagić (37), detaljno je opisala šta su radili 17. decembra 2019. na dan ubistva.

- Nisam kriva! Ne znam ni gde se nalazi ta menjačnica, nikada nisam ni peške prošla tom ulicom. Nikada nisam prala krvav veš, niti sam sakrila tragove. Branislav je došao po mene kad sam završila smenu i odvezao me kući, gde smo ručali. Onda je rekao da on ide negde, ali nije rekao gde. Ja sam radila kućne poslove, igrala se sa psom, a onda otišla kod mojih, koji žive u istom dvorištu u naselju Pregrevica. Oko 21 sat sam videla svetlo kod nas i otišla kući jer se Branislav vratio. Potom sam se suprugom odvezla u grad gde smo šetali i kupili palačinke, ali smo se usput posvađali - ispričala je Georgina, koja nije ni pozdravila supruga, koji je doveden iz pritvora Centralnog zatvora.
Georgina je naglasila da su ona i Branislav živeli od 40.000 njene plate, a da je on prodavao automobile.

Georgina Jočić Muratagić

D. Ćuruvija, Alo

Georgina Jočić Muratagić je u sud došla iz kućnog pritovra, Foto: D. Ćuruvija/ Alo

Istakla je da su ih pomagali njeni roditelji i svekrva. Za pare nađene u njihovom stanu, za koje se sumnja da potiču od pljačke, navela je "da su od prodaje stana, od babe njenog muža".

- Kod mene je u torbi bilo 11.000 dinara, pa su se policajci smejali. Pretili su da će me prebiti ako ne priznam krivicu - rekla je optužena, navodeći da su dan posle kritičnog događaja, za koji se terete, boravili u iznajmljenom stanu "kako bi se odmorili i bili sami".

- Branislav je hteo da me časti, pa smo tri ili četiri dana bili u stanu u Ulici Rade Končara, u Zemunu, koji se iznajmljuje za 20 evra na dan. On je tada kupio "audi A4" za 9.400 evra. Te pare je imao od prodaje svog "sitroena C4" i mog automobila - rekla je optužena, koja je u sud došla iz kućnog pritvora.

Dragan Pantelić j eubijen u svojoj menjačnici

Masanori Jošida,Alo

Dragan Pantelić je ubijen u svojoj menjačnici, Foto: Masanori Jošida,Alo

Na pitanje sudije da li zna da li je njen suprug osuđivan, Geogrina je odgovorila da jeste u Austriji. 

Zločin se dogodio u Ulici 22. oktobra broj 28, gde su smešteni menjačnica i kozmetički salon. Branislav i Georgina Jočić Muratagić su optuženi da su ubili Pantelića i oteli mu 50. 000 evra. Pantelić je iza sebe ostavio troje maloletne dece.

Kada je zatvorio menjačnicu i ušao u kozmetički salon, sa kojim ga je delio zid sa zajedničkim vratima, ubica je uleteo unutra i ispalio više hitaca. Uzeo je Pantelićevu jaknu u kojoj je, u unutrašnjim džepovima, bilo 50.000 evra i pobegao. Utvrđeno je da je posle ispaljena tri hica, napadač uzeo tup predmet i više puta udario Pantelića u glavu.

- Utvrđeno je da je Branislav iznajmio automobil od rentakar agencije, a to vozilo je viđeno ispred menjačnice kobne večeri. Snimci sa kamera odveli su inspektore do agencije, u koju je Branislav vratio vozilo. Odmah su dobili podatke ko je iznajmio vozilo. Na snimcima se videlo da je auto bio parkiran preko puta menjačnice, a odmah posle pljačke je nestao - rekli su ranije izvori iz sitrage.

Glumili klijente

Branislav Muratagić je već poznat policiji, budući da je ranije hapšen zbog razbojništava. Sumnja se da su Branislav i Georgina danima osmatrali navike ubijenog Pantelića. Glumili su klijente i Panteliću najavili veću transakciju novca, što je očigledno bio mamac da bi ga opljačkali.

Vraćen je posle zločina, ali ga osumnjičeni očigledno nije dobro oprao! Policija je proverom pronašla tragove krvi u automobilu.

- U stanu je pronađen i deo novca. Utvrđeno je da je optuženi dva dana posle zločina registrovao jedno vozilo i kupio još jedan automobil. Branislav je posle zločina otišao kod Georgine, gde su, kako se sumnja, uništili tragove i sakrili pištolj kojim je ubio Pantelića. Sumnja se da je i Georgina prethodno obilazila i posmatrala menjačnicu - saopštila je policija.

Tragovi iz istrage ukazuju da je Pantelić ubijen, pošto nije hteo da preda jaknu u kojoj je nosio novac. Pantelić je s unutrašnje strane jakne zašio džepove u kojima je držao novac, a to su znali samo njegovi najbliži prijatelji. Zločin se dogodio kada su njegovi radnici otišli, a on zaključavao lokale. Branislav se tereti za teško ubistvo, a njegova žena Georgina za pomaganje.

Nastavak suđenja zakazan je za januar u Višem sudu u Beogradu.

Pročitajte još: