Slovački autobus sleteo kod Aleksinca
Branko Janačković
Slovački autobus sleteo kod Aleksinca

Branko Janačković

Slovački autobus sleteo kod Aleksinca, Foto: Branko Janačković

Prema nezvaničnim informacijama, on je ispričao da je vetrobransko staklo puklo zato što je u njega udario kamen ili nešto drugo. Elemir je seo za volan autobusa u blizini Preševa, dva časa pre nesreće.

- Po njegovim rečima, nešto je udarilo u šoferšajbnu usled čega je staklo puklo tako da se kroz njega nije moglo videti. Pokušao je da zaustavi autobus uz desnu kolovoznu traku, a pošto nije video put zemlja je povukla autobus, koji je skliznuo sa puta i prevrnuo se - kaže za naš list izvor blizak istrazi. Vozač je lakše povređen, ali je u teškom psihičkom stanju.
- Teško je podneo činjenicu da je poginulo petoro putnika - dodaje naš izvor.

Advokat iz Niša Zoran Mitić, koji zastupa Elemira S., nije mogao da komentariše detalje odbrane, ali kaže da će ispitati mogućnosti za podnošenje žalbe na rešenje o određivanju pritvora. 

Komentari (2)

DUŠAN

25.06.2016 12:58

BRAVO VOZAČU TOJE RAZLOG A GDE JE VAŠA SNALAŽIVOST ISKUSTVO I BRZINA KRETANJA KOJOM STE VOZILI UVEK JE NEKO DRUGI KRIV KAKO SE NISI SETIO DAJE NEKO GADJAO AUTOBUS SA KAMENOM KAO NAŠE ŠTO GADJAJU NA KOSOVU ALI NIJEDAN SE NIJE PREVRNUO

stanislav

25.06.2016 15:33

@DUŠAN - šoferšajbna je izrađena od panpleksa, može da pukne na više mesta ,ali se kroz nju vidi i mož se bezbedno zaustaviti.