PROSLAVA SE PRETVORILA U KRVAVI PIR Petarda programeru potpuno raznela šaku! Lekari su malo toga mogli da urade

Šaka će biti u funkciji samo 70 odsto

Hitna pomoć
Hitna pomoć, Foto: Alo.rs

Kada je programer iz Kragujevca Nikola Ćirković (33), ljubitelj pirotehnike, kupio tradicionalno petarde krajem decembra u prodavnici, nije mogao ni da sanja da će ga proslava Nove godine koštati teških povreda.

On je 1. januara, posle ponoći, ostao raznete šake od eksplozije petarde u neposrednoj blizini. Izgubio je dva prsta na ruci, i čeka ga još jedna operacija.

- U stanu smo bili moja devojka i ja i još dva para. Znao sam da su petarde "crna udovica" izuzetno jake, pa sam izašao na terasu da ih bacim sa zgrade na ulicu, koja je bila pusta. Imao sam tri. Jednu sam bacio, i ona je pukla na ulici. Kada sam zapalio drugu i gurnuo je sa terase, ona se nekako vratila, eksplodirala u vazduhu i otkinula mi kožu sa nosa... Ali, od siline te eksplozije, sama se detonirala treća petarda, kojoj nije bio upaljen fitilj. Pukla je 30 centimetara od moje šake, i bukvalno je raznela - priča svoju dramu Nikola Ćirković.

Proslava se pretvorila u vrisku žena, i borbu da se što pre dođe do bolnice.

- Pozvali smo Hitnu pomoć, i kada su videli moju ruku, bili su u šoku. Dva prsta su bukvalno bila razneta u parčiće, nije imalo šta da se ponese da bi ih prišili. A palac i mali prst su bili sasvim izokrenuti. Usledile su komplikovane intervencije, i to u vreme svog haosa oko korone. U bolnici sam bio 20 dana, i čeka me još jedna operacija - priča Nikola, koji svojim primerom želi da upozori sve na opasnost od petardi, i čija će šaka nakon oporavka biti u funkciji 70 odsto.

Povezane vesti

 • Korisnik: fenix011shop@hotmail.com
  23/01/2021 - 13:10
  Dragan Veoma mi je žao vašeg gubitka prstiju i daljeg života bez njih. Moram skrenuti pažnjubda zbog takvih slučajeva je pirotehnika na lošem glasu. Pravilno korišćenje je da se petarda postavi na zemlju,upali pa se udaljite.Nikako se ne drži u ruci niti se baca sa terase. Ovo je apel na sve ostale ljubitelje. Jos nesto veoma bitno je da se petarde nemogu aktivirati udarcem vec direktnim plamenom koji pali fitilj(sto se mozda u tim trenucima i desilo a nije se primetilo od prethodne povrede).
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi