Rotacija, policija, Saobraćajna policija
Alo!/Nenad Vujanović
Rotacija, policija, Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Rotacija, policija, Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Naime, na deonici auto-puta pred sam ulazak u Novi Sad vozači su danas mogli da vide znakove signalizacije koji im savetuju da smanje brzinu i prilagode vožnju, kao i da je neophodna brzina prolaska te deonice 60 kilometara na čas.

Kako je zvanična brzina kretanja na auto-putu 130 kilometara na čas mnogi vozači su nakon uočavanja postavljenih saobraćajnih znakova pomislili da je reč o radovima na putu.

PROČITAJ JOŠ:

Oni koji su se, pre nego su došli do ovog upozorenja, oglušili o prethodne znakove signalizacije i ograničili svoju brzinu koja je dozvoljena na autoputu, dočekalo ih je ne baš tako prijatno iznenađenje.

Naime, nije reč ni o kakvim radovima, već patrola policije kažnjava nesavesne vozače, koji posebno u letnjim danima, bukvalno možemo reči "divljaju" na auto-putevima.

Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Nekokoliko stotina metara nakon znakova signalizacije o neophodnosti smanjenja brzine, nalazi se patrola saobraćajna policije koja nesavesne vozače zaustavlja i dalje procesuira kolegama koji im predočavaju posledice prebrze vožnje i kolika kazna ih zbog toga očekuje.

Na odmaralištu pored samog auto-puta nalazi se pet patrola saobraćajne policije koje pišu kazne i razgovaraju sa vozačima koji su prekoračili dozvoljenu brzinu na tom delu deonice.

U cilju veće sigurnosti i bezbednosti u saobraćaju i na putevima Srbije, sprovodi se radarska kontrola na toj deonici puta i vozači odmah dobijaju zapisnik o načinjenom prekršaju.

Tokom prethodnih dana bili smo svedoci brojnih saobraćajnih nesreća na putevima Srbije koje su odnele mnoge mlade živote.

Tako je pre samo nekoliko dana na auto-putu kod Velike Plane život izgubio jedanaestogodišnji Veljko Stojković, dok se lekari bore za život njegove sestre Natalije (8) koja se nalazi u dubokoj komi.

Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Ne tako davno, na auto-putu Niš - Beograd, u ataru Male Krsne, poginuli su Jovan Bojić (59) i Tijana Bojić (33), a povređena je i beba stara godinu dana.

MUP Srbije svakodnevno radi na poboljšanju sigurnosti na putevima Srbije, kako bi se broj poginulih u saobraćajnim nesrećama smanjio.

Veliki problem jesu i gužve, kao i smena turista, te treba obratiti dodatnu pažnju i vožnju prilagoditi uslovima putovanja.

Takođe, usled visokih temperatura,vozači treba dodatno da obrate pažnju, jer lako može doći do malaksalosti, umora, pa i nesvestice zbog sunčanice i ustajalog vazduha u samom vozilu.

Posebnu opasnost na putevima predstavljaju i vozači kamiona, koje nakon dugih deonica i neprespavanih noći jednostavno stigne umor. Još jednom apel na sve građane, da poštuju saobraćajna pravila i da ne voze brže od života.