Goran Jevtić
Alo!/Dejan Briza
Goran Jevtić

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

- Nemam komentar. Ne mogu ja to da komentarišem. Razočaran sam mnogo - rekao je Luka juče za naš list.

Jevtić je 2014. godine u toaletu somborskog narodnog pozorišta, nakon manifestacije Pozorišni maraton, kako je navedeno u optužnici, namamio maloletnika u jednu kabinu toaleta i primorao ga na oralni seks. Prestravljeni tada 16-godišnji Luka sve je ispričao roditeljima, a oni su slučaj odmah prijavili policiji.

Jevtić je najpre pred Višim sudom u Somboru osuđen na deset meseci zatvora, a dobio je i zabranu približavanja i komunikacije sa Krčevincem u trajanju od šest meseci. Tada je molba glumca i njegovog branioca da služi kaznu kod kuće bila odbijena kao neosnovana da bi 26. decembra 2019. godine vanpretresno veće Višeg suda u Somboru kojim je predsedavao sudija Nebojša Perović usvojilo žalbu glumca i odredilo da, umesto u zatvoru, kaznu služi kod kuće uz nanogicu. Obrazloženje odluke dodatno je skandalozno budući da se u njemu navodi kako "glumac nije ranije osuđivan, te kako oštećeni (Luka) nema teže posledice, te da se radi o izolovanom događaju u životu okrivljenog". Sud je činjenicu da je Jevtić glumac i javna ličnost uzeo u razmatranje, ali na potpuno neobičan način.

- Činjenica da je osuđeni javna ličnost, glumac, pa i da je sama javna osuda za ovakvo krivično delo izazvala osude javnosti izražene kroz medije koja je nesumnjivo nepovoljno uticala na glumačku karijeru predstavlja jednu vrstu sankcije, koja će uticati na osuđenog da ne vrši krivična dela - navodi se u obrazloženju.

- Ako se ikada zapitate zašto je pedofilija u ekspanziji, zašto se mali broj žrtava ohrabri da svedoči i tuži zlostavljače, vodite se između mnogobrojnih slučajeva i ovim primerom. U Srbiji se zlostavljač više poštuje od žrtve. Da li će ikad biti drugačije? Pedofila je teško prepoznati. Često su najugledniji sloj društva. Glumci, lekari... - prokomentarisao je na Tviteru Igor Jurić, otac silovane i svirepo ubijene Tijane.

Komentari (1)

branka met

06.03.2020 14:23

Pedofilu se ovakvom presudom prašta krivično delo u ime karijere, ma šta to značilo. Pitam se kako se oseća žrtva i ko razmišlja o psihičkom životu zbog trauma koje će nositi ceo život. Pa, u ime toga je trebalo (drakonski) kazniti zločinca. Žrtva će ceo život nositi posledice ovog dela, a pedofilu su širom otvorena vrata da ponovi zlostavljanje bez posledica.