SNIMAK UVIĐAJA NA MESTU PADA AVIONA "Čuo sam jak zvuk i izleteo iz kuće, video sam kako pada, a onda se začula jaka eksplozija!"

Avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se ranije danas oko 9.10 srušio u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a ekipa portala Alo.rs došla je u posed snimka sa uviđaja.

- Čuo sam jak zvuk, zbog buke sam izleteo iz kuće. Video sam da avion koji velikom brzinom pada i samo odjednom, začula se jaka eksplozija - kaže za Alo.rs očevidac stravičnog pada aviona koji se dogodilo jutros u ataru selu Brasina kod Malog Zvornika, prilikom kog je jedan pilot nastradao, a za drugim se i dalje traga.

Podsetimo, avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se ranije danas oko 9.10 srušio u reonu sela Brasina kod Malog Zvornika, pregledan je jutros u skladu sa svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema pisanju portala Tango six, avion je star 34 godine.

Ta letelica se, nakon remonta 2016. u Vazudhoplovnom zavodu "Moma Stanojlović" i pauze od dve godine, našla ponovo u vazduhu u maju ove godine, navodi taj portal i dodaje da je trebalo da ostane u upotrebi do 2026.

Reč je o dvosedu MiG-21UM, kojeg je decembra 1986. nabavila bivša Jugoslavija.

Minisratsvo odbrane navodi još u saopštenju da su na mesto pada aviona izašli nadležni istražni organi.

Uviđaj je u toku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi