Ozloglašeni klanovi iz Crne Gore traže "čiste mladiće", za laku lovu obavljaju OPASNE POSLOVE i u Srbiji!

Politika; D.K. | vesti 2018-12-17 14:20:14 2018-12-17 14:20:14

Ozloglašeni kotorski kriminalni klanovi - "škaljarski" i "kavački", regrutuju u Crnoj Gori mladiće bez dosijea koji će u Beogradu obavljati prljave poslove, piše "Politika" pozivajući se na nezvanična saznanja od dobro obaveštenog sagovornika iz MUP-a Srbije.

screenshoot/Facebook

Kako se navodi, nakon što je srpska policija nedavno proširila spisak bezbednosno interesantnih osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, crnogorski kriminalci su uzvratili.

- Mafija u ovoj susednoj državi aktivno vrbuje i angažuje momke od 20 do 25 godina. Imena ovih mladića nema u crnogorskim i srpskim policijskim evidencijama. Kao "pokriće" svog boravka u Beogradu ti momci se često pozivaju na studiranje na Univerzitetu u Beogradu i drugim privatnim fakultetima u prestonici - navodi sagovornik "Politike".

PROČITAJTE JOŠ:

List podseća da je crnogorski portal "Borba" nedavno preneo, citirajući takođe anonimnog sagovornika iz MUP-a Srbije, da je naša policija na tragu osobama koje su poslednjih meseci ušle u Srbiju iz Crne Gore, za koje sada postoje operativni podaci da saradjuju sa klanovima.

"Borba" navodi i da su kriminalni klanovi iz Crne Gore poslednjih meseci "razbijeni" odlukom MUP-a Srbije da im zabrani ulazak u našu zemlju.

Upucan "student" iz Beograda na Bežanijskoj kosi

Krajem novembra na Bežanijskoj kosi u kasnim popodnevnim satima upucan je crnogorski državljanin Drago Božović (20) za kog se sumnja da mu je studiranje u glavnom gradu bio samo paravan za kriminalne radnje kojima se ovde bavio poput rasturanja droge. On je bio legalno prijavljen na adresu na kojoj je stanovao u Beogradu.

Crnogorski mediji su brzo nakon pucnjave obelodanili pozivajući se na izvor iz srpskog MUP da je Božović povezan sa jednom likvidacijom koja se nedavno dogodila u Beogradu, te da je najverovatnije to motiv napada na Božovića.

Kako je "Blic" nezvanično saznao, Božović je takođe u rođačkim vezama sa jednim visokopozicioniranim kriminalcem iz mafijaškog klana iz Podgorice.

Expand player
Pogledajte više