Mal;anski berberin
Alo.rs
Mal;anski berberin

Alo.rs

Malčanski berberin, Foto: Alo.rs

Automobil je pronađen tri dana nakon što je oteo 12-godišnju devojčicu u naselju Brzi Brod, dok je išla u školu.

Ninoslav Jovanović (46) uhapšen je u Malči, 17 dana nakon potrage za njim, a nedelju dana nakon što je devojčica koju je kidnapovao pronađena u vikendici u Pasjači.

U potragu je bilo uključeno više od 300 policajaca iz Niša, Zaječara, helikopterska jedinica, žandarmerija, psi tragači, kao i termovizijske kamere.

Jovanović je sat i po vremena pre hapšenja, viđen u dvorištu jedne kuče u Malči. Vlasnik ga je prepoznao i ubrzo shvatio da je begunac spavao u njegovom seniku.

- Izašao sam iz kuće i sreo se oči u oči sa njim. Bio je sav prljav, u nekoj sivoj jakni i dosta iscrpljen - rekao je meštanin Malče u čijoj kući je viđen Jovanović.

Zatim ga je policija uhapsila na lokalnom groblju.

Prethodnih dana policija je imala dojavu da je Malčanski berberin pohodio svoju kuću. Na jednoj ogradi u blizini kuće Malčanskog berberina u četvrtak ujutro primećen je svež blatnjav trag na ogradi, pa meštani sumnjaju da je Jovanović preskakao ogradu na putu ka svom dvorištu.

Poslednji put pre hapšenja Jovanović je potvrđeno viđen 29. decembra u susednoj Pasjači kada je iskakao kroz prozor vikendice u kojoj je držao zatočenu devojčicu. Od tada bilo je više prijava da je negde viđen, ali nema potvrde da je to zaista bio on.

Podsećanja radi, Ninoslav Jovanović oteo je M. K. (12) iz Suvog Dola Jovanović u petak 20. decembra u naselju Brzi Brod, na putu do škole. Ona je tog dana iz kuće izašla u 7.20 sati, a kamere su je poslednji put snimile osam minuta kasnije pred ulaz u Brzi Brod. Za svega nekoliko minuta, manijak ju je oteo ukradenim automobilom. Devojčičina majka Aleksandra istog dana je prijavila njen nestanak.

Malčanski berberin, Monika

Alo.rs/ D. I.

Malčanski berberin, Monika, Foto: Alo.rs/ D. I.

Tri dana kasnije pronađen je ukradeni “punto” beogradskih tablica na malčankom groblju. Istovremeno, policija je došla do saznanja da je u vreme nestanka devojčice nestao i višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

Četvrtog dana potrage u gustom šiblju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njen ranac u dobro napravljenom skrovištu u kom je bio šator i vreća za spavanje. Narednog dana policija saopštava da za Ninoslavom Jovanovićem traga u vezi sa slučajem nestanka M. K.

Jovanović se sa devojčicom kretao ka Knjaževcu, gde je u selu Niševac, viđen kako sa njom prelazi preko pruge. Takođe, videli su ga i meštani sela Svrljiški Miljkovac, od kojih je tražio vodu i, kako je kasnije utvrđeno, gde je sa devojčicom prespavao u jednoj kući. U toj kući je čak otvorio i teglu turšije, što je vlasnica prijavila policiji.

Policija je u sredu, 25. decembra, u jednoj napuštenoj kući u selu Orešac, nedaleko od Svrljiškog Miljkovca, našla kosu otete devojčice. Kog dana je tačno sa njomtu boravio i ošišao je, nije utvrđeno.

Nakon toga zlikovac se sa devojčicom povlači ka rodnoj Malči, tačnije obližnjem selu Pasjače, gde je žrtva u nedelju, 29. decembra, nađena, ali se višestrukom silovatelju gubi trag.

Podsetimo, Malčanski berberin taj nadimak dobio je jer je svoje žrtve otimao, držao u zatočeništvu i pre seksualnog zlostavljanja šišao. Više o njegovim ranijim zločinima i sramnom smanjenju zatvorske kazne nakon silovanja jedne maloletnice i pokušaja silovanja druge samo četiri dana kasnije - pročitajte u zasebnom tekstu.