Iva Ilinčić, saslušanje
Alo/ Masanori Jošida
Iva Ilinčić, saslušanje

Alo/ Masanori Jošida

Iva Ilinčić, saslušanje, Foto: Alo/ Masanori Jošida

Advokati Ive Ilinčić, Jugoslav Tintor i Denis Bećerić rekli su za Alo.rs da je saslušanje njihove klijentkinje trajalo puna četiri sata. Iva se po izlasku iz zgrade udaljila, a prema rečima njenih zastupnika ona nije sada spremna da je izjave.

- Iva je do detalja opisala, koliko je mogla da se seti, svega što se dešavalo tih godina. Ono što je važno je da njen iskaz uzet kao dokazni materijal u daljem procesu.

- S obzirom da imamo i jedno maloletno lice kao jednu od žrtava, a i ostale devojke koje nisu spremne da izađu u javnost kao što su to uradile Iva Ilinčić i Milena Radulović, molimo javnost da pomogne da postupak teče bez ometanja - rekao je.

Iva Ilinčić

Masanori Jošida/Alo!

Iva Ilinčić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

- Mislim da su mediji izuzetno pomogli u ovom slučaju, jer da mediji celu priču nisu ovoliko podigli, možda se ne bi ni saznalo za sve žrtve - rekao je.

- Ovaj predmet je samo okidač, jedan predmet posle koga, ja mislim, neće više ništa biti isto - rekao je Jugoslav Tintor.

Advokat Denis Bećerić rekao je da je njima kao zastupnicima bitno da nisu vezani naredbom tužioca da ne iznosimo informacije. Jer ono što smo mi danas čuli, i juče, kada bismo izneli u javnost, verovatno bi neke stvari bile jasnije koje se postavljaju kao pitanja tokom ovog procesa. Zašto se čekalo, zašto ne... verujem da ćete to shvatiti kasnije - rekao je.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Iva Ilinčić, jedna od devojaka koje su optužile režisera Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno zlostavljanje.

.

BONUS VIDEO:

.