RUŠE SE ZABLUDE! Otkriveno odakle krv Jelene Marjanović u Zoranovom "mercedesu"!

Dodatna veštačenja ne mogu da pokažu kad i kako je biološki trag ubijene žene dospeo na zadnje sedište automobila kojim su se ona i njen muž Zoran Marjanović pre ubistva dovezli na nasip.

Jelena Marjanović brutalno ubijena
Jelena Marjanović brutalno, Foto: Emisija

Dokazi kojima tužilaštvo raspolaže protiv Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu, pevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33), vrlo su klimavi, a jedan od njih je i trag Jelenine krvi nađen u automobilu "mercedes", kojim su se kobnog dana ona, Zoran i njihova ćerka Jana dovezli do nasipa.

Naime, nakon što je Apelacioni sud po drugi put vratio na dopunu optužnicu protiv Marjanovića, naložena su dodatna veštačenja, među kojima je i veštačenje tragova Jelenine krvi iz automobila. Cilj dodatnih analiza trebalo bi da bude da se utvrdi starost pevačicinog biološkog traga, tj. krvi nađene na zadnjem sedištu "mercedesa".

Slikala ranu

Prema rečima izvora iz istrage, gotovo je nemoguće utvrditi da li taj trag potiče od 2. aprila 2016. ili je tu bio i pre toga.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Iako tužilaštvo smatra da je Jelenina krv dospela u auto kobnog dana, odnosno posle njenog ubistva, to je vrlo diskutabilno i teško dokazivo - kaže i dodaje da Marjanović navodno ima dokaze da ti krvavi tragovi u autu datiraju još odranije.

- Navodno, Marjanovići tvrde da se Jelena nekoliko dana pre brutalnog ubistva sama posekla na gepek porodičnog "mercedesa" i da je tako veća količina njene krvi završila na zadnjem sedištu. Kao dokaz za to, Marjanovići spominju fotografiju u Jeleninom telefonu jer je ona posle te nezgode slikala posečenu ruku svojim mobilnim. Kako tvrde, te fotografije su i nakon njenog ubistva bile u njenom telefonu - objašnjava i dodaje da bi i ovaj dokaz tužilaštva vrlo brzo mogao da bude oboren.

Spomen ploča Jeleni Krsmanović
Spomen ploča Jeleni Krsmanović, Foto: Petar Marković

Prema pisanju beogradskih medija, najnovija veštačenja brisa uzetog sa Zoranove ogrebotine na desnoj ruci na dan pronalaska Jeleninog tela, a koja su rađena na zahtev Apelacionog suda, pokazala su da tu nema DNK tragova ubijene pevačice. To praktično znači da Jelena nije ogrebala Zorana braneći se od njega.

- Rezultat ide naruku odbrani Zorana Marjanovića i nije mnogo pomogao tužilaštvu da posle skoro tri godine odgonetne ko je ubio Jelenu - kaže izvor.

Čekaju se rezultati

U ovom trenutku čekaju se i rezultati dodatnih telekomunikacionih veštačenja telefona Zorana Marjanovića kako bi se utvrdilo da li je on kobnog dana namerno gasio telefon. Takođe, čekaju se rezultati prostorno-vremenskih veštačenja i veštačenja telefona bicikliste, koji je u istrazi izjavio da je u kritičnom periodu video muškarca i ženu na nasipu, za koje tužilaštvo smatra da bi mogli biti Jelena i Zoran.

Najnovija veštačenja mogu ugroziti optužnicu

Advokat Nebojša Milosavljević kaže da je od samog početka jasno da su dokazi protiv Zorana Marjanovića slabi.

- To što na njegovoj ogrebotini nije pronađen Jelenin DNK može ozbiljno da ugrozi istragu, u sklopu svih činjenica koje su do sada iznete. Ako tužilaštvo dođe do podatka kome pripada otisak stopala koji je pronađen sa druge strane kanala, na kome ima Jelenine krvi, to će biti ključni dokaz jer je reč o potpisu ubice - kaže Milosavljević.

Sporni dokazi tužilaštva

DNK trag sa Zoranove ogrebotine na ruci ne pripada Jeleni, što ukazuje da se pevačica nije borila sa njim

Trag krvi u "mercedesu" ne može se utvrditi kada i kako je tačno nastao

Pet DNK tragova, sa Jelenine patike, trenerke i tela, ne pripada Marjanovićima

Dodatna veštačenja koja je naložio Apelacioni sud

Analiza baznih stanica i telefona Zorana Marjanovića

Veštačenje krvi sa sedišta automobila

Veštačenje kretanja bicikliste Milana R.

Veštačenje snimaka sa sigurnosnih kamera

Novo saslušanje male Jane

Povezane vesti

 • Korisnik: Ajde
  06/02/2019 - 21:22
  Jel ima tragova ubice ispod jeleninih noktiju. Nema ih, obrisani.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi