Vučić: Gradski funkcioneri odgovorni za Savamalu

alo.rs | vesti 2016-06-08 13:58:45 2016-06-08 13:58:45

Odgovorni za rušenje objekata u Savamali su identifikovani i biće privedeni pravdi. Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da su za rušenje u Savamali odgovorni gradski funkcioneri koji će odgovarati zbog toga. On je napomenuo da su njihove namere bile najbolje.

Tanjug/Tanja Valič 8.6

- Iza onoga što se dogodilo u Savamali stoje najviši organi u gradu Beogradu i snosiće svaku vrstu odgovornosti - rekao je Vučić i dodao da je motiv bio častan.

- Motiv je bio najčistiji. Hteli su da obezbede lepši prostor čisteći nešto od ucenjivača i polukriminalaca - naveo je mandatar i ponovio da će odgovorni snositi krivično-pravnu, prekršajnu i svaku drugu odgovornost, kada nadležni organi završe istražne radnje.

- Nisam tužilaštvo ni policija, pa danas neću da govorim o detaljima, ali je nesumnjivo da iza onoga što se desilo u Savamali, a što je vrlo neprijatno, ura]eno je nešto veoma loše, iza toge stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu i oni će snositi odgovornost i krivičnu i sve druge odgovornosti - rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Na novinarsko pitanje da li to znači da je odgvoran Siniša Mali, Vučić je izjavio da ne poznaje ni jednog gradonačelnika koji je toliko učinio. Potom je nabrojao sve uspehe gradonačelnika.

-Siniša Mali je zaslužan za 260 miliona evra manju zaduženost Beograda, što je deficit sa 21 odsto pao na šest odsto. Siniša Mali je zaslužan za pokretanje projekata i za najlepše šetalište u Evropi, što vidite najviše kranova i dizalica - dodao je on.

- Postoje različite vrste odgovornosti ali otom potom. Sačekaćemo šta će nadležni organi da odluče - rekao je Vučić.

- Pokazali smo snagu države, a snaga države je da se narodu kaže istina - rekao je mandatar.

- Indicije da su za Savamalu odgvoroni funkcioneri grada imao sam odavno, ali morao sam da potkrepim svoja saznanja i tek onda izašao pred građane Srbije - rekao je Vučić. On je dodao da je siguran da ćemo uskoro od najružnije imati najlepšu obalu u Evropi, kada bude realizovan projekat Beograd na vodi.

Mandatar je odgovarajući na pitanja ponovio da su srušeni objekti bili ilegalni u vlasništvu ljudi koji su ucenjivači i polukriminalci.

- Oni su postavljali ulove za rušenje njihovih ilegalnih objekata i zbog svega toga se ovo i desilo - rekao je Vučić i dodao da će javnosti biti prezentirani dokazi o ovome što je rekao.

 

Expand player
Pogledajte više