zlostavljanje bebe
Printscreen Instagram
zlostavljanje bebe, Foto: Printscreen Instagram

Snimak žene u Bulevaru Zorana Đinđića, koja nosi bebu kao da je krpena lutka, šokirao je javnost.

U pitanju je S.S. (21) sa kojom će nakon privođenja, razgovor obaviti tužilac.

Nakon šokantnog snimak koji je zgrozio javnost, reagovali su nadležni. Žena je privedena, a u policiji se nalazi i njen muž i troje dece.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je ranije danas istakla da je hitno dat nalog Gradskom centru za socijalni rad da preduzme mere iz svoje nadležnosti.

- U toku jučerašnjeg dana, odmah nakon saznanja za slučaj, stručni radnici mesno nadležnog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad su izašli na teren kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti u cilju uspostavljanja bezbednosti za dete.

Šta da urade građani kada vide zanemarivanje dece

Ukoliko građani primete ili zateknu dete koje prosi, ili radi druge poslove koji nisu u skladu sa njegovim uzrastom, najjednostavniji i najefikasniji način je da o tome obaveste policiju ili komunalnu policiju koja će ukoliko ima potrebe dalje obavestiti nadležni centar za socijalni rad.

- Građani svakako mogu obavestiti i nadležni centar za socijalni rad koji će u saradnji sa ostalim institucijama sistema preduzeti mere iz svoje nadležnosti u odnosu na okolnosti i konkretan slučaj - navela je gradska sekretarka.

Pročitajte još:

Tagovi

Komentari (2)

Nada

07.10.2020 10:20

Konacno reakcija nadleznih - bez obzira dali je dete romske nacionalnosti ili ne roditelj mora snositi posledice

mish

07.10.2020 18:20

Oduzeti joj dete a nju u ćorku!!