Migranti, policija, privođenje
MUP
Migranti, policija, privođenje

MUP

policija, privođenje, Foto: MUP

To je preko Belivukovog insajdera iz službe stiglo do njega.

BIA i policija su međutim akciju pripremale za dan ranije (4. februar) kada je Belivuk verujući svojoj "krtici" počeo da radi na uništavanju dokaza. Policija ga je na ovaj način pretekla i uhapsila dok je vozio "smart" koji je nameravao da uništi.

Polako se odmotava klupko zaposlenih u državnim institucijama osumnjičenih da su bili saradnici Belivukovog klana. Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole priveli su dva policajca zbog pomaganja Belivukovoj grupi nakon hapšenja. Privedeni su B. V. i P. L. za koga mediji navode da je bivši načelnik Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja droge koji je sa tog mesta smenjen pre oko mesec i po dana. Njih dvojica su otkriveni tako što su ih snimili prislušni uređaji koje je BIA ranije postavila u stanu Belivuka.

Policajci su u okviru istrage 4. februara poslati da izvrše pretres Belivukovog stana što nisu uradili jer nisu želeli da prijave dokaze. U trenucima kad su bili u stanu snimljeni su kako razgovaraju, a jedan od njih je navodno rekao:

- Hajde da pomognemo bratu Velji, da se više ne muči.

PROČITAJTE JOŠ: