smrt, bolnica, lekar, doktori
Shutterstock, ilustracija
smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Bečki lekar srpskog porekla koji je pre dva dana uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao svoje kolege u zatvoru u Donjoj Austriji trenutno se nalazi u zatvoru, a protiv njega je pokrenut sudski postupak. Naime, lekar je na posao doneo tortu koja je bila puna otrova, a kako se spekulisalo, glavni razlog bili su neraščišćeni računi sa kolegama, ali i neuzvraćena ljubav prema jednoj doktorki. 

Nemačka policija

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ekipa „Alo!“ kontaktirala je sa Opštom bolnicom u Beču kako bi proverila detalje ovog nemilog događaja, međutim, većina zaposlenih nije bila oduševljena činjenicom da se njihov kolega odlučio na ovakav korak. Kako su nam nezvanično rekli, za ovaj nemili događaj saznali su iz medija, a koliko su upućeni u priču, lekar srpskog porekla nije počinio to delo zbog neuzvraćene ljubavi, kako se spekulisalo.

Nagrabusio lekar koji je pojeo najveće parče

Deset zaposlenih konzumiralo je tortu koju je mladi srpski psihijatar poslužio kolegama u bolnici u Beču, a za koju se ispostavilo da je otrovna pošto su se lekari suočili sa ozbiljnim tegobama. Najpre su mislili da su oboleli od kovida-19, ali se ispostavilo da su otrovani.

- Ukupno desetoro njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro je imalo čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije tegobe. U početku su svi mislili da su se zarazili koronavirusom. Tek nedelju dana kasnije probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u Opštoj bolnici u Beču - kazao je direktor popravne ustanove u Donjoj Austriji za „Hojte“.

S druge strane, Johanes Angerer, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću, za „Alo!“ je juče rekao da su detalji tog slučaja još tajna, te da bi jedno policija mogla da nam da odgovore.

- Istina je da se ovaj slučaj zaista desio, međutim, nema nikakve veze sa Opštom bolnicom u Beču. U pitanju je čovek čiji identitet ne možemo da otkrivamo, ali ono što mogu da vam kažem jeste da je radio pri austrijskom ministarstvu pravde i da apsolutno nema nikakve veze sa našom bolnicom - rekao nam je Angerer i dodao:

nemačka policija

printscreen/youtube

Foto: printscreen/youtube

- Verujte mi, ja sam za ovaj slučaj saznao iz medija i koliko sam upućen, lekar je sada u zatvoru, protiv njega su pokrenuti određeni postupci i moraće da snosi odgovornost za svoja dela - rekao nam je on.

Sredinom maja, mladi zatvorski psihijatar srpskog porekla na posao je doneo tortu. Kolege su se obradovale tom gestu i njih desetak se počastilo poslasticom, ne sumnjajući da se iza svega krije nešto sasvim suprotno od lepog gesta. Svi lekari su se žalili na vrtoglavicu, mučninu i malaksalost, a tokom analize krvi pacijenta koji su primljen u bolnicu pronađeni su tragovi dva leka - "truksala" i "benzodiazepama".