Darko Šarić
E stock
Darko Šarić je u pritvoru skoro šest godina

E-stock

Pukao mu film, Darko Šarić, Foto: E-stock

-Znao sam da ćete doneti ovakvu odluku. Vi kažete da mi godinu dana odugovlačimo postupak, a Vi samo jednom mesečno zakazujete suđenje! Nama je u cilju da ovaj proces završimo što pre. Napakovano mi je novo krivično delo -rekao je, između ostalog, Šarić.

Nakon što je tročlano sudsko veće odbilo njihov zahtev, advokati odbrane oni su pojedinačno zatražili izuzeće sva tri člana veća, uz obrazloženje da su se kasno uključili u proces, koji traje već 10 godina.

-Tačno je da se protiv mene ne vodi krivični, već pretkrivični postupak i ako on tužilac prizna da je to tačno, onda ću mu se javno izviniti! Tražim svoja prava i istinu! Čovek koji je rasprodavao moju imovinu dao je svedoku saradniku Nebojši Joksoviću -rekao je Šarić i zatražio izuzeće i Zagorke Dolovac, republičkog javnog tužioca, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića tvrdeći da nisu pažljivo razmotrili dokaze protiv Joksovića, koji je bombom hteo da ubije svedoka Gorana Nikolaševića, da ne bi svedočio protiv njega.

Advokat Dejan Lazarević i optuženi Nebojša Jestrović su pitali gde su nestali dokazi koje su poslali Zagorki Dolovac i Mladenu Nenadiću. 

- Pa, nije ih valjda poštar pojeo?! - pitao je Jestrović.

Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

Zaštićen kao beli medved, Nebojša Joksović, Foto: Alo/Privatna arhiva

Posle većanja,veće je odbacilo zahtev za njihovo izuzeće. Bojan Stanojković je potom izašao za govornicu i otkazao izuzeće svim advokama.

- Smatram da ste malo preterali u vezi ovog, podržavajući tužioca. Uglavnom, hteo sam da kažem da ne želim da dajem legitimitet ovom sudu i otkazujem punomoćje svim svojim advokatima-rekao je on.

Stanojković se usprotivio razdvajanju postupka protiv njega.

Punomoćje je otkazao i optuženi advokat Radovan Štrbac. Sud je odbio predlog tužioca da se razdvoji postupak iz razloga celishodnosti postupka protiv Stanojkovića i Štrpca, a sledeće suđenje je zakazao za 08,09,10. jul, kada bi trebalo da počne iznošenje završnih reči.

Sudija uvredio novinare!

Novinari nisu mogli juče da iz pres sale prate početak suđenja jer je u njoj drugi proces pratila samo jedna novinarka! Zbog toga novinari koji su došli na početak suđenja nisu mogli da uđu u pres salu, u kojoj proce prate preko video bima. Kada su advokati predočili ovaj podatak sudiji Siniši Petroviću, on je rekao da je obavešten da novinari na suđenje Šariću nisu došli prvi!

On je predstavnike medija nazvao "uslovno rečeno novinari", što su prisutni predstavnici medija okarektirasali kao vređanje! Uz to, sudija nije naveo da su novinari stigli na vreme, ali da je javnost bila onemogućena da prati početak suđenja!

Na početku suđenja Šarić je kažnjen sa 150.000 dinara jer je zamenika tužioca Sašu Ivanića za sudskom govornicom nazvao lopovom!

Posle ovog obraćanja, sudija je Darka Šarića novčano kaznio.

Odbrana je i danas zatražila izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Kako je odbrana obrazložila Dolovac i Nenadić nisu uzeli u obzir dokaze koje je prilikom prethodnog zahteva za izuzeće odbrana navela, tvrdeći da Ivanić nije nepristrasan. Branioci su tada naveli da tužilac štiti Joksovića od krivične odgovornosti za pripremu ubistva kao i da je da bi to prikrio zamenik tužioca pokrenuo novi postupak protiv Darka Šarića.