Snežana sa decom
privatna arhiva
Snežana sa decom

privatna arhiva

Snežana sa decom, Foto: privatna arhiva

Portparolka Aleksandra Tošić Arsić izjavila je za „Alo!” da je 22. juna ponovo propao pokušaj predaje deteta majci, zbog čega su podnete krivične prijave protiv nekih članova porodice koji ometaju i opstruišu sudsko izvršenje. Osnovni sud naložio je Centru za socijalni rad u Vranju da dostavi novi plan intervencije u postupku izvršenja.

- Dužnik nije postupio po nalogu suda, jer 22. juna nije doveo dete zbog predaje izvršnoj poverilji. Naveo je da dete ne želi da dođe i da on u tome nije smetnja. Protiv dužnika smo podneli krivičnu prijavu i o tome obavestili nadležno tužilaštvo. Podnete su krivične prijave i protiv nekih članova porodice. Sud će i dalje preduzimati zakonske mere zbog izvršenja pravosnažne odluke o predaji deteta majci. Da bi se izbegle bilo kakve negativne posledice na socio-emotivni razvoj, sud će u daljem postupku voditi računa o interesima deteta - rekla je sudija Aleksandra Tošić Arsić.

Tvrdili su da je moja ćerka kopile

- Moram da istrajem u teškoj i dugoj borbi za ostvarenje pravde. Jedva čekam da ponovo prigrlim Melaniju, da je čuvam i vaspitavam. Očajna sam i razočarana zbog nemoći vranjskog pravosuđa da sprovede sopstveno izvršno rešenje. Roditelji bivšeg nevenčanog muža nisu hteli da me prihvate, jer iz prvog braka imam sina Luku (12). Govorili su da je Melanija kopile. Sumnjali su da je Melanija dete njihovog sina. Vikali su da jedino DNK analizom može da se utvrdi očinstvo. Svekrva i svekar nisu hteli da nas prime, zbog čega smo više od pet godina stanodavcu plaćali kiriju. Svakakve gadosti su Melaniji pričali o meni, odvraćali je od mene - ističe Snežana Đorđević.

Devojčica se više od dve godine nalazi u kući očevih roditelja Slavice i Sretena Ristića. Samohrana majka i njen zastupnik advokat Miljana Stojanović nastoje da se ispoštuje ranije sudsko rešenje o starateljstvu nad devojčicom Melanijom, koja je pripala majci.
Taksista Saša Ristić u međuvremenu je izdržao dvomesečnu zatvorsku kaznu zbog otmice ćerke Melanije.

Komentari (7)

majka

04.07.2017 15:43

Podrska majci, detetu uvek vise znaci majka a ocevi se svete preko dece! Valjda ce novi zakon pomoci ovoj majci!

meda

04.07.2017 16:23

@majka - Ne lupaj!

Stojan

04.07.2017 16:50

@majka - Podrska majci, a njemu robija

Ja

05.07.2017 04:13

@majka - Naravno da majka nikada ne znaci vise nego otac a svim ocevima preporucujem ovaj metod sa tim da se dobro pripreme za to ukoliko nekom junackom sinu u uniformi padne na pamet da mu otme dete a sve u cilju borbe protiv repesije sve dok se broj starateljstva ne svede na 50% - 50%

neko_iz_mase

04.07.2017 22:35

Bravo za nasu drzavu i nas zakon! Zakon bih napisala jos manjim slovima, da postoje! Pa ako je neki sud doneo odluku kome pripadaju deca iliti dete u ovom slucaju, KO JE TAJ ko sme da se oglusi o to??? Pa da ima zakona, ne bi se cekalo ni da. Ja moju decu ni dan danas nisam uzela, jer sud ne zna kako da izvrsi presudu! Ooooo drzavo jadna!!!

neko

05.07.2017 04:07

@neko_iz_mase - Ja sam taj. Ne postoji taj zakon koji je validan da ocu oduzme dete a ti kada sama sebi napravis decu slobodno ih uzmi.

neko_iz_mase@neko

05.07.2017 22:09

@neko_iz_mase - Ma covece, deci trebaju oba roditelja! Ali ako je majka podobniji staratelj, zasto neki tamo ludak moze da drzi decu i da ih pritom zlostavlja, a da niko ne reaguje?! Isto mislim i za obrnutu situaciju! A definitivno smatram da je majka ta koja se vise zrtvuje za decu od oca koji ih napravi!