Erika iz Sente
MUP
Erika iz Sente

MUP

Erika iz Sente, Foto: MUP

Roditelji otete devojčice Erike Čordaš (9) iz Sente, koju je beskućnik poveo u prodavnicu da kupe hranu i nije je vratio kući puna 24 sata, u potresnoj ispovesti za „Alo!“ kažu da su uradili najveću ludost u životu kada su pustili ćerku da ode sa neznancem! 

Devojčica je pronađena u nedelju na železničkoj stanici u Senti, dok je Atila Tot (56) uhapšen zbog sumnje da je pokušao da je otme.
Majka Žužana (38) i otac Šandor (38) osim Erike imaju još petoro dece, koja su u hraniteljskim porodicama, jer Čordaševi nemaju od čega da žive! Roditelji viđaju decu samo vikendom i to ima je jedina sreća u životu.

U trošnoj kući bez tavanice i krovom od stare drvene građe, na periferiji Sente prema putu za Bačku Topolu, tužno i teško žive roditelji otete devojčice Erike Čordaš, koju je u subotu ujutru odveo višestruki zatvorski povratnik Atila Tot. Pod izgovorom da će mu pomoći da kupi hranu, nepoznati robijaš, prema očevim rečima, nije vratio ćerku kući u dogovoreno vreme.

Prve komšije Čordašovih kažu da nisu u kontaktu sa Žužanom i Šandorom, ali da se čude kako su mogli tako lakomisleno da postupe.
- Znamo da teško žive. O svemu smo saznali iz medija i čudimo se što su pustili dete da ode sa potpunim neznancem. To je vrlo glupo - kaže prvi komšija roditelja otete devojčice.

Žužana i Šandor

Alo

Žužana i Šandor, Foto: Alo

- Prvi put u životu sam ga video. Došao je kod nas u petak i zamolio me da prespava jer nema gde da živi. Sažalio sam se, jer i mi teško živimo. Znamo kako je to kad nemaš krov nad glavom. U policiji sam saznao da je bio u zatvoru nekoliko puta zbog razbojništva - priča utučeni otac Šandor, koji sebi ne može da oprosti što je verovao neznancu.

- Uradio sam potpunu ludost što sam ćerku pustio da ode sa nepoznatim čovekom. Ne mogu to sebi da oprostim. Posle ovoga ćemo otvoriti četvore oči.

Pročitajte još:

Bitno nam je da je Erika dobro i da joj Atila nije naudio. Ne znamo šta je hteo da uradi sa Erikom - dodaje očajni otac. 

Žužana i Šandor Čordaš roditelji su šestoro dece - Erike (9), Kristofera (8), Beate (11), Šanjike (12), Emilije (14) i Žužane (15), koja su smeštena u hraniteljske porodice. U staroj kući žive sami sa dva psa, a deca im dolaze samo vikendom, priča majka Žužana.

Salaš u Senti

Alo

Salaš u Senti, Foto: Alo

- Erika je još kao mala otišla u hraniteljsku porodicu. Decu nam je oduzeo Centar za socijalni rad. Nemamo uslove, živimo veoma teško. Nemamo novca da podižemo decu. Srce nam se cepa što ih viđamo samo vikendom. Živimo kao pustinjaci - kroz plač za „Alo!“ kaže majka Žužana, koja zajedno sa Šandorom radi kao nadničar kod privatnika.

- Sirotinja smo. Beremo papriku, kopamo, nadničimo, snalazimo se kako stignemo. Ne želimo više da pričamo, dovoljno nam je teško i ovako - rekli su na kraju ispovesti za „Alo!“ roditelji devojčice Erike, zbog koje se policija podigla na noge i na kraju je, na svu sreću, pronašla živu i zdravu.

Osumnjičenom Atili Totu određeno je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Atila Tot (56), zvani Čita, beskućnik koji je osumnjičen za otmicu devetogodišnje devojčice E. Č., višestruki je povratnik u izvršenju imovinskih krađa, ali i silovanja, kako saznaje "Blic"

Tot je za silovanje osuđivan pre pet godina i dobio je kaznu od četiri godine zatvora.