Kristina Kaplanović
Privatna arhiva
Kristina Kaplanović sa ocem Stanislavom

Privatna arhiva

Kristina Kaplanović sa ocem Stanislavom , Foto: Privatna arhiva

Stanislav Kaplanović, otac Kristine Kaplanović (19) iz mesta Vilovi kod Nove Varoši, kaže da ne želi izvinjenje Miloša Srebrića zvanog Flekica (37), koji je optužen za ubistvo njegove ćerke prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu, 25. maja 2017. Srebrić se navodno poverio jednom pritvoreniku da će čim izađe iz pritvora, otići kod Kristininog oca i reći mu da on nije ubica!

- Ne želim da ga vidim! Nikakvo izvinjenje mi ne treba! Ne bih ga primio u kuću! - kategoričan je Kristinin otac.

Stanislav kaže za „Alo!“ da on, supruga Stojana i najmlađa ćerka I. K. (15) svakodnevno obilaze Kristinin grob.

Miloš Srebrić Flekica se razboleo u zatvoru

Privatna arhiva

Miloš Srebrić Flekica je sa repetiranim pištoljem upao na pumpu, Foto: Privatna arhiva

- Srednja ćerka nam se udala. Šta će, mora da nastavi život. Patimo za Kristinom, a mlađa ćerka bila je posebno vezana za nju - kaže neutešni Stanislav.

Srebrićev advokat Jugoslav Tintor je na prošlom suđenju izjavio „da njegovom branjeniku u ćeliji podmeću cinkaroše i špijune da bi slušali da li će izgovoriti nešto, čak i dok spava“. On je naveo da je kroz Srebrićevu ćeliju prošlo 10 do 15 pritvorenika i da su svi oni saslušavani po izlasku. Tintor se pozvao na službenu belešku iz februara ove godine, koju je, kako kaže, sam nabavio.

- Da policija i tužilaštvo i dalje rade na ovom slučaju, odnosno da neprekidno prikupljaju činjenice i dokaze kako bi održali optužnicu protiv Srebrića, potvrđuje i ova službena beleška iz februara ove godine, koju sam uspeo da nabavim. U pitanju je izjava jednog pritvorenika koji je jedno vreme bio u ćeliji sa optuženim Srebrićem, i koji je očigledno imao zadatak da sluša da li će i šta Srebrić reći o slučaju ubistva za koje je optužen. To je samo jedna beleška, ko zna koliko ih zapravo ima, odnosno koliko je pritvorenika i Srebrićevih cimera iz ćelije imalo isti zadatak. Ovakav način prikupljanja dokaza je nedopustiv i skandalozan - kazao je Tintor na suđenju u Višem sudu u Beogradu.

On je napomenuo da ima sazanja da su gotovo svi Srebrićevi cimeri nakon izlaska iz pritvora saslušavani.

- To je nedopustivo jer se takvo postupanje krši sa svim konvencijama o zaštiti ljudskih prava. Nedopustivo je da nekome kome je u toku postupak pred sudom podmećete cinkaroše i špijune kako bi slušali da li će on izgovoriti nešto dok spava. Kroz njegovu ćeliju prošlo je 10 - 15 drugih pritvorenika i svi oni su saslušavani po izlasku - naveo je Tintor, pozivajući se na odluku Evropskog suda za ljudska prava koji je upravo zbog ovakvih stvari reagovao u jednom slučaju koji je vođen pred hrvatskim pravosuđem.

U međuvremenu, Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Stefana Rokvića (29), sina biznismena Danijela Rokvića, zbog sumnje da je kobne večeri vozio Srebrića, koji je maskiran upao na pumpu, zatražio pare i Kristini ispalio metak u glavu.

Stefanov otac je oženjen pevačicom Dijanom Didi Janković.

Na narednom pretresu koji je zakazan 16. januar trebalo bi da budu saslušani svedoci i pregledam snimak sigurnosnih kamera sa pumpe u noći ubistva.