Velja Nevolja
ATA images
Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

- Jedno veče mi je zazvonio telefon, vidim nepoznat broj, onda mi se predstavio kao Veljko, pitao me kako sam, rekao sam nikako - započeo je priču Strahinjin otac.

On je tada rekao da mu je izvesni "Veljko" sa druge strane telefona predložio da ode u redakciju Krika i da tamo ispriča sve šta ima u vezi sa nestankom sina.

- On je rekao da su proverili i da za Strahinju niko ne zna, onda sam ukapirao o kome se radi - rekao je Marković pa nastavio:

- Pitao me da objavimo u medijima, uputio nas je na Krik gde smo dali izjave, ali još uvek nije bilo objavljeno.

Na pitanje voditelja da li su razgovarali sa drugim medijima Marković je odgovorio.

- Supruga je pričala sa novinarima i rekla je da ne objavljuju, jer kad je ona htela, oni nisu hteli, sad oni pretpostavljaju...- ispričao je otac nestalog Strahinje.

Podsetimo, u subotu veče je cela Srbija gledala šokantne dokaze koji upućuju na mučenja, kasapljenja i ubijanja žrtava Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i njegove kriminalne grupe "Principi".

Na slikama koje su prenesene na televizijama s nacionalnim frekvencijama, videla su se tela dva lica čiji identitet nije otkriven, a jednom je glava bila odsečena od tela i mogli su se uočiti vidljivi tragovi mučenja na leđima žrtve. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakao je da je žrtva na fotografiji nestali navijač Partizana, zbog čega se sumnja da je reč o Goran Veličkoviću.

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana osumnjičenom Veljku Belivuku i devetnaestorici članova njegove grupe, saopšteno je iz te insitucije 5. marta.

U saopštenju se dodaje da je pritvor Veljku Belivuku i drugima produžen zbog više razloga - postojanja opasnosti od bekstva, zatim uništavanja, sakrivanja i izmene dokaze ili tragova krivičnog dela, kao i zbog mogućnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Viši sud u obrazloženju mere produženja pritvora osumnjičenom Belivuku i njegovoj grupi navodi i da je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, kao i da su „način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“.

Pročitajte još: