Otac i sin zbog ose poginuli u sudaru

Novosti | vesti 2016-07-29 20:54:25 2016-07-29 20:54:25

Živorad (79) i Bratislav (55) Veljković iz Markovca kod Velike Plane nastradali su u saobraćajnoj nesreći. Starac zbog ujeda insekta dobio gušenje, udarili na džip na putu do bolnice.

Profimedia

Porodica Veljković iz sela Markovac kod Velike Plane u trenu je zavijena u crno - ostala je bez dve najstarije muške glave! Živorad (79) i njegov sin Bratislav (55) Veljković tragično su nastradali u četvrtak u direktnom sudaru, koji se oko 18 časova dogodio na lokalnom magistralnom putu Markovac - Velika Plana, kod mesta Staro Selo.

Okolnosti saobraćajne nesreće još nisu utvrđene, ali se pretpostavlja da je uzrok neprilagođena brzina. Naime, Bratislav Veljković vozio je oca Živorada u bolnicu u Velikoj Plani koji je dobio gušenje usled ujeda osa.

Običan radni dan u vinogradima Veljkovića kraj Velike Plane pretvorio se u najgoru moru. Penzionera Živorada ujela je osa dok je sinu Bratislavu pomagao u prskanju grožđa. Usled alergijske reakcije Živorad je dobio gušenje, zbog čega ga je sin Bratislav povezao u najbližu zdravstvenu ustanovu. Na samo desetak kilometara od porodične kuće - nastradali su obojica.

- U sekundi, od siline udarca, izletela su i sedišta i suvozač iz "renoa"! - svedoči meštanin Starog Sela, ispred čije kuće se dogodila tragedija.

- Nije im bilo pomoći. Kola su potpuno smrskana do neprepoznatljivosti. Opasna je to krivina na uzvišenju, a još je dozvoljeno preticanje. Mnogo je života ostalo na ovom putu - kažu meštani.

U domu Veljkovića tugu preseca jauk majke, supruge, dece. Kažu, skamenili su se kada su ih obavestili da su u jednom trenu ostali bez najstarijih muških glava u kući.

Expand player
Pogledajte više