Otac Aleksandre Antić
facebook.com
Otac Aleksandre Antić

facebook.com

Otac Aleksandre Antić , Foto: facebook.com

Pet godina agonije! Aleksandri Antić (22) iz Beograda smrskana je glava prilikom sukoba dve grupe mladića ispred kafića „Bonito“ u Beogradu, kada je igrom slučaja završila pod točkova kombija koji je vozio jedan od aktera tuče, a njen otac još uvek čeka pravdu!

Aleksandra je 7. marta 2015. pronađena sa zdrobljenom glavom ispred beogradskog kafića „Bonito“. Prve informacije ukazivale su na to da je pretučena nasmrt ili da je izbačena iz vozila u pokretu. Posle tragedije uhapšeni su Dragan Diljaj, Miodrag Rošpe, Aleksandar Šljepica i vozač kombija Oliver Zekić. Aleksandra je za sobom ostavila malog sina, a istinu o njenoj jezivoj smrti otkriva nam njen otac Jovan Antić, koji je ogorčen zbog toga što se maratonskom suđenju još uvek ne nazire kraj!

Sin: Što mama ne ustane?

Sin pokojne Aleksandre je u hraniteljskoj porodici, a deda želi da ga preuzme. - Malecki u januaru puni osam godina. Već duže vreme se borim da ga uzmem, idem na razgovore u Centar za socijalni rad. Uvek mu pričam da je imao majku i dovodim ga u porodičnu kuću. Kažem mu: „Tvoja majka je Aleksandra“, a on pita: „Pa, gde je onda ona?“ Moja druga žena i ja smo ga odveli na njen grob, mora da zna istinu! Kažemo mu da spava, a on pita: „A, što ne ustane, što neće da priča sa mnom?“ Teško je to, objasnili smo mu da je ona na nebu, da nas gleda i da će je videti u snu - priča Antić.

- Suđenje za ubistvo moje ćerke trajalo je pet godina, a vozač koji je moju Aleksandru vukao kombijem dobio je deset meseci kućnog pritvora s nanogicom, dok su ostali oslobođeni! Apelacioni sud je ceo slučaj vratio na početak i sada nas čeka nova agonija. Ne mogu da verujem da je neko ko je ubio majku dečaka, ni krivu ni dužnu, dobio samo nanogicu - kaže Jovan Antić i opisuje šta se kobne noći dogodilo.

Jovan Antić

facebook.com

Jovan Antić, Foto: facebook.com

- Prijatelj je došao po Aleksandru da idu u kafanu, a pridružio im se i Oliver Zekić, koji je vozio kombi. Seli su u „Bonito“ na piće, a njen prijatelj je predložio da odu po Elizabetu, koja je bila u vezi s Diljajem. Aleksandra ih je čekala u kafiću, a Elizabeta je po dolasku rekla da pozove i Diljaja, valjda da bi mu terala inat. Diljaj je došao sa Miodragom Rošpeom i Aleksandrom Šljepicom. Svi su sedeli zajedno, ali rasla je tenzija jer se Diljaj nameračio na Zekića, valjda iz ljubomore - priča ucveljeni otac i dodaje:

- Krenuli su napolje, a Elizabeta je izletela ponavljajući: „Biće frke, biće frke“, a onda je uletela u taksi i pobegla. Tada su Duljaj i njegovi drugovi nasrnuli na Zekića i počeli da mu lome kombi palicom, rukama i nogama. Moja Aleksandra je samo stajala po strani jer s tim nije imala nikakve veze. Nije joj ni alkohol pronađen u krvi. Zekić je u panici seo u kombi, a Aleksandra je pomogla prijatelju da sedne na mesto suvozača, dok je ona završila pod točkovima. Zekić je pokrenuo kombi i vukao je deset metara u rikverc i isto toliko napred, a pritom ništa nije primetio! Lobanja joj je bila bukvalno zaglavljena u diferencijalu kombija. Zekić je na sudu mrtav hladan rekao da nije osetio da je vuče i da se ne oseća krivim - ogorčeno kaže otac.

Nije imala šanse da preživi

Aleksandrin otac kaže da njegova ćerka nije imala nikakve šanse da preživi. - Lobanja joj je bila potpuno smrskana, kao i rebra… Pukla joj je jetra, a imala je i teške povrede nogu. Vozač se teretio za krivično delo protiv opšte sigurnosti - saznajemo od porodice Antić.  

Jovan kaže da mu je posle ove tragedije sve krenulo nizbrdo.

- Sedam dana ništa nisam jeo, dobio sam šećer i visok pritisak. Unuk mi je jedina uteha. Posle pet godina suđenja Zekić je dobio samo deset meseci kućnog pritvora, dok su ostali, optuženi za nasilničko ponašanje koje je i dovelo do Aleksandrine smrti, pušteni. Na suđenju su svi lagali ili su se pravili da se ničega ne sećaju, a mog deteta nema - kaže na kraju Jovan Antić, uveren da će na drugom suđenju biti doneta pravična presuda.