Italijanska policija
EPA/ANGELO CARCONI

Petroviću su, kako navode, lisice stavljene u tržnom centru, dok je čekao suprugu.

- Policajci su imali dojavu da će on biti u šoping centru, pa su ga sačekali u zasedi. Očekivao je suprugu, ali se susreo s karabinjerima - navodi izvor italijanskih medija.

On dodaje da je Petrović bio pritvoren zbog više krivičnih dela u Italiji, ali je u oktobru 2019. godine pobegao iz kućnog pritvora.

- To se dogodilo 20 dana nakon što je Apelacioni sud prihvatio zahtev srpskih vlasti za njegovu ekstradiciju. Čim je čuo da je Italija pristala da ga izruči Srbiji, odlučio je da nestane. Dve godine je bio u bekstvu, ali je naposletku uhvaćen i sada je u zatvoru u Kazareti - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

Svedok-saradnik Srbina koštao slobode

Italijanski mediji pišu da je istraga o kriminalnim radnjama Petrovića započeta u septembru 2012. godine, i to zahvaljujući svedoku-saradniku Paskvalu Favi. - On je tužiocima ispričao kako mafijaška asocijacija „Kasalesi“ dolazi do oružja koje je modifikovano i bez serijskih brojeva, ali i o klanu koji je bio zadužen za nabavku i skladištenje arsenala - kaže izvor tamošnjih medija.

Kako je ranije objavljeno, nalog za hapšenje Petrovića izdao je sud u Beogradu zbog ubistva koje je počinio 1994, ali se detalji tog zločina na pominju. Ipak, Srbin neće odmah biti izručen našoj zemlji, jer će najpre morati da odgovara u Italiji zbog krađe, prijema ukradene robe i trgovine oružjem od 1999. do 2015. godine. Za ova krivična dela on je, dok je bio u bekstvu, prošlog meseca osuđen na godinu i pet meseci zatvora.

Italijanski mediji su 2016. pisali da se Petrović dovodi u vezu sa organizovanim kriminalnim klanom koji se bavi švercom oružja za mafijaški klan „Kaselasi“.

Kako je navedeno u medijima, tada je njegovom hapšenju prethodilo zatvaranje 20 osoba koje se dovode u vezu s pomenutom bandom.

Pročitajte još: