Organi Prištine pokazuju političku zloupotrebu o ubistvu Olivera Ivanovića: Stefanović otkriva ko je kriv za njegovu SMRT!

Alo.rs | vesti 2019-03-16 11:55:21 2019-03-16 11:55:21

Stefanović o Oliveru Ivanoviću, zapleni droge i terorističkom napadu.

Tanjug/Sava Radovanović

Politička zloupotreba kakvu pokazuju prištinski organi u istrazi o ubistvu lidera stranke kosovsksih Srba, Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića zaista je nešto nečuveno, izjavio je na RTS-u ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Pročitajte još:

"Oni su bili ti koji su uhapsili Olivera Ivanovića, proveo je dugo vreme u pritvoru bez ikakvih dokaza. Navodno je bio optužen za nekakvo ubistvo, ali od toga nije bilo ništa. Onda su ubili Olivera Ivanovića i posle 14 meseci nema ozbiljne istrage, što je rekao i kosovski tužilac.

Napadač nema veze sa SRB, neophodna saradnja zemalja

Na tu činjenicu želim da skrenem pažnju - kosovski tužilac koji vodi istragu i koji svakako nije nama naklonjen, kaže da nema nikakvih dokaza ni za jednu od optužnica koju oni svaki dan politički pominju. Ni za Milana Radoičića niti za bilo koga drugog", rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da napadač sa Novog Zelanda nema nikakve veze sa Srbijom.

On je to rekao za RTS, a povodom tumačenja pojedinih analitičara da Srbiji preti teroristički napad zbog dovođenja u vezu napadača s njom.

Prema njegovim rečima, droga je potekla sa teritorije Kosova i Metohije i bila je namenjena turskom tržistu, a pet uhapšenih lica, državljani Srbije, "daju obrise ozbiljne organizovane kriminalne grupe".

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Upravom carina, a uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, zaplenili su 1,1 tonu marihuane i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu.

Zbog postojanje osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su Z. R. (1985) iz Bačke Topole, N.M. (1992) iz Lovćenca, M.T. (1980) iz Vrbasa, kao i N.G. (1991) i D.D. (1988), oboje iz Beograda.

Prilikom pretresa dva kamiona u blizini Graničnog prelaza Gradina u posebno izrađenim šupljinama tzv. „bunkerima“ u prikolicama teretnih vozila pronađeno je ukupno 1,1 tona marihuane spakovane u 706 paketa, upakovanih u velike putne torbe.

Tom prilikom uhapšeni su N.M, M. T. i N.G, dok su u nastavku akcije u Vranju uhapšeni D.D. i Z.R., kod kojeg je pronađeno i 12.000 evra, a koji se tereti da je organizator ove kriminalne grupe.

Uhapšeni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu vršili krijumčarenje marihuane iz Republike Srbije preko Bugarske u Tursku.

Drogu su nabavljali na teritoriji AP KiM, dok su utovar u vozila vršili na jugu Srbije, skrivajući je u priključnim vozilima teretnih kamiona.

Teretna vozila za krijumčarenje, kako se sumnja, obezbeđivao je organizator grupe Z.R. tako što ih je uzimao u zakup od transportnih preduzeća, a zatim je sa drugim pripadnicima grupe vršio prepravke izrađujući skrivene šupljine za transport marihuane. Nakon utovara, kamioni su kretali put Bugarske i dalje ka Turskoj gde je droga predavana kupcima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

Expand player
Pogledajte više