Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.G. (1950), Đ.K. (1976) i D.B. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu, na štetu više osoba, izvršili krivična dela prevara, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Pročitajte još:

Sumnja se da su oni od decembra 2017. godine do decembra 2018. godine, na za sada neutvrđen način, pribavili falsifikovane ugovore o kupoprodaji dva stana u Beogradu čije su fotokopije potom overili kod javnog beležnika.

Nakon toga su, kako se sumnja, u Službama za katastar nepokretnosti podnosili zahteve za upis pravne svojine i knjižili se kao vlasnici stanova, a onda su ih, kao svoje vlasništvo, oglašavali i prodavali.

Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Na ovaj način, osumnjičeni su prodajom jednog od stanova stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 58.000 evra, kao i protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 130.000 evra, na koliko se procenjuje tržišna vrednost drugog stana na koji su se knjižili kao vlasnici.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, dok će krivična prijava u redovnom postupku biti podneta i protiv jedne pedesetsedmogodišnje žene.