Hapšenje Marjana Vulina iz Omoljice
Privatna arhiva
Hapšenje Marjana Vulina iz Omoljice

Privatna arhiva

Hapšenje Marjana Vulina iz Omoljice, Foto: Privatna arhiva

On je 15. januara 2020. naoružan plastičnim pištoljem i čekićem uleteo u menjačnicu, razbio pult, pa se koprcao i propao kroz staklo dok se nije domogao 480.000 dinara, a čim su ga prolaznici savladali, policija mu je stavila lisice na ruke. Vulin je bio u pritvoru samo 24 sata i sada, po rečima meštana, šeta po selu kao da se ništa nije dogodilo. Sudija za prethodni postupak ga je pustio da se brani sa slobode navodeći „da je mlad“ i „da bi mogao da krene pogrešnim putem“, što je izazvalo bes meštana.

Osumnjičeni u akciji

Privatna arhiva

Osumnjičeni u akciji , Foto: Privatna arhiva

 - Sudija mu nije odredio pritvor govoreći „da ne bi krenuo pogrešnim putem“, ne mareći da on može da ponovi pljačku ili da zastrašuje svedoke, kao i meštane koji su ga savladali. Reč je o mladiću koji je odranije problematičan, a meštani dobro znaju o kome se radi - kaže naš izvor blizak istrazi.

Meštani neće da Vulinova mama uči njihovu decu

Prema rečima meštana, Vulin je odranije poznat kao problematičan. - Kad god je neki haos u Omoljici, znamo da je umešan i Kinez. Otac mu radi u Nemačkoj, a majka mu je učiteljica i poznata je kao izuzetno stroga. Roditelji dece hoće da pišu peticiju, kažu da neće da im decu uči neko čiji je sin kriminalac - navodi jedan meštanin.

Postupak sudije izazvao je ogorčenje meštana Omoljice, kao i vlasnika menjačnice Dejana Zakića (36) iz Pančeva.

- Više od deset godina imam menjačnicu u Omoljici i nikada se tako nešto nije dogodilo. Uvek smo imali korektne odnose sa meštanima, a upad tog mladića je čist bezobrazluk i vandalizam! Porazbijao je inventar i napravi štetu od oko 1.000 evra, a imali smo i gubitke jer nismo radili nekoliko dana. Bio sam pod velikim stresom i još sam uznemiren… Bez obzira na to što je reč o plastičnom pištolju, to je oružana pljačka. Zahvalan sam meštanima koji su ga savladali, to je pravi herojski čin, jer u današnje vreme svako gleda samo sebe - navodi i dodaje da je stigao u menjačnicu odmah posle pljačke. Video je Vulina dok su mu policajci stavljali lisice i kaže da se nije opirao.

Vlasnik Dejan Zakić u šoku

Privatna arhiva

Vlasnik Dejan Zakić u šoku , Foto: Privatna arhiva

 

Udario čekićem o staklo čak 42 puta!

Vlasnik menjačnice Dejan Zakić kaže da je pljačkaš bio besan i agresivan. - Udario je čekićem o staklo čak 42 puta! Uzeo je 480.000 dinara i 150 evra, deo naših para i deo platnog prometa. Zbog čega mu je bilo toliko hitno da dođe do novca? Zar je trebalo sve da razlupa? Devojka koja je tada radila ima ozbiljne traume. Uzela je dve nedelje slobodno i tek je pre dva dana počela da radi. Preplašena je i trza se kad god neko uđe u menjačnicu. Veliki problem nam je što osiguravajuće kuće neće da osiguraju menjačnice! Vlasnici menjačnica se plaše pljački jer niko neće da nam nadoknadi štetu - kaže Zakić.

 


- Bio je čudno miran. Samo je ćutao, kao do nekoliko minuta pre toga nije opljačkao menjačnicu! - kaže Zakić, navodeći da se nada da će pljačkaš dobiti zasluženu kaznu.


Pozvali smo juče Vulinovu majku, ali nam se na kućni broj telefona niko nije javljao. U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Omoljici su nam rekli da je na času. Obećali su da će joj preneti poruku i zamolili nas da ostavimo broj telefona na koji može da nam se javi, ali nas do zaključenja broja nije zvala.

 

Komentari (1)

VladimirR

05.02.2020 10:51

Baš su kvarni što su ga pustili na slobodu. Sada ga zahebavaju kad god ga sretnu. Ispao je običan cirkuzant i štetočina.