Ispraćaj Olivera Ivanovića, Kosovska Mitrovica
Alo!/Masanori Jošida
Ispraćaj Olivera Ivanovića, Kosovska Mitrovica

Alo!/Masanori Jošida

Svi plakali dok su iznosili kovčeg, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Nestvarna tišina zavladala je severnim delom Kosovske Mitrovice, kada je iz prostorija stranke Građanske inicijative SDP iznet kovčeg sa telom Olivera Ivanovića. Supruga Milena stala je uplakana iza kovčega okružena prijateljima i članovima porodice, a povorka je potom polako krenula ka izlazu iz grada.

Ispraćaj Olivera Ivanovića, Kosovska Mitrovica

Alo!/Masanori Jošida

Sestra i supruga neutešne, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Ivanović će biti sahranjen sutra na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Advokat Nebojša Vlajić kaže da Kosovska Mitrovica nikad neće zaboraviti Ivanovića.

"On je uživao veliko poverenje i poštovanje među građanima, i sećanje na njega i na ono što je učinio za ovaj grad neće zaboraviti nikada", rekao je Vlajić i istakao da je važno da se otkriju počinioci ubistva.

"Veoma je bitno da se počinioci ubistva otkriju, ne samo zbog gradjana Kosovske Mitrovice, već zbog celog društva", istakao je Vlajić.

Za razliku od jučerašnjeg popodneva u Kosovskoj Mitrovici, kada nije bilo vidljivo prisustvo jakih policijskih snaga, od jutros Kosovsku Mitrovicu nadleću helikopteri KFOR-a.

Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Banjaluci

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, danas je služen pomen Oliveru Ivanoviću lideru Građanske inicijative "Sloboda, demokratija i pravda".

Pomen je organizovao Odbor za pomoć Srbima na Kosovu, služilo je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve Eparhije banjalucke. Pre pomena Milorad Arlov, predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu istakao je da je ovo veliki gubitak za sve Srbe.

- Smrću Olivera Ivanovica mnogo je izgubio narod Kosovu i Metohiju, u celoj Srbiji i Republici Srpskoj. Ivanović je bio veliki čovek i u znak sećanja odlučili smo da mu damo pomen u Banjaluci. Bio je jako pametan, obrazovan i najsnažnija ličnost u poslednjih 20 godina na Kosovu. Jako je voleo Republiku Srpsku, a tokom poslednjeg susreta pričali smo o politici, ali i zivotu. Bio je vizionar, demokrata i principijelan u onome sto radi - istakao je Arlov.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je da je Oliver Ivanović bio plemenit, civilizovan i pametan covek. Takvi dobri ljudi obično pretrpe neko stradanje. Nažalost, Oliver Ivanović je izgubio život i izražavam saučešće porodici ubijenog i svima koji su ga poštovali - rekao je Nikolić.

Komentari (9)

mina

17.01.2018 11:07

Saucesce porodici. Strasno

Duška

17.01.2018 11:27

najiskrenijesaučeće prodici. Tvoj rad i delo ostaće zauvek utkano u temelje Kosova i RS Srbije. Neka tije večna slava!

GLUMICA

17.01.2018 11:45

ZASTO GA SAHRANJUJU U bg...on nikada nije pozeleo da se BEZI IZ k.mITROVICE...CEMU SAD OVO???

Dr Šuman

17.01.2018 17:19

@GLUMICA - Verovatno porodica više ne želi da živi tamo, i da ih svaki dan prolaze pored tog mesta! Šta će žena sama sa decom bez zaštite. Tamo za nikog nije sigurno! Koja Evropa, koji svet zar ovo ne vide već god. Ženi kojoj su zapalili letinu ne sme da izadje iz kuće da gasi let. plaši se da je ne ubiju, samohrana majka!

Kosmet

17.01.2018 20:06

@GLUMICA - Jer će u Beogradu bar imati mir i spokoj! 90% srpskih spomenika na Kosmetu su polomljeni i uništeni, a mislim da je najteže kad odeš na zadušnice i vidiš da je spomenik nekog tvog najmilijeg polomljen i uništen brz ikakvog razloga!

kiki

17.01.2018 12:47

ubiven je premijer srbije pa pisalo se dan dva i zivot tece dalje.danas se skoro pa i ne pise trava zaborava prekrila je sve zar ne`?

da se ne zaboravi

17.01.2018 12:52

Slava mu i hvala na hrabrosti i istrajnosti koje vecina nas nema. Ako vec pominjemo coveka red je da se setimo i sta je govorio, ko hoce moze napr. da potrazi tekst "Ovako je govorio Ivanovic: Srbi sada strahuju od ekstremnih Srba i iseljavaju se zbog toga!"

Maja

17.01.2018 14:22

Koliko mi je zao ovog coveka. Tuzno, tuzno, tuzno.x

nebo i oblaci

17.01.2018 16:23

toliko dobrote na licu ovog coveka...i uvek osmeh kao ukras duse...kako je besmislena smrt gde se neko usudi da drugom coveku oduzme zivot, kako kukavicki...