policija
shutterstock
policija

shutterstock

policija, Foto: shutterstock

Niška policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu podneće krivične prijave protiv troje Nišlija, zbog sumnje da su, od marta do juna 2018. godine, malverzacijama oštetili jednog sugrađanina za oko 190.000 dinara tako što su bez njegovog znanja podigli kredit na njegovo ime.

- Četrdesetsedmogodišnja žena, kako se sumnja, lažno se predstavljala kao zaposlena u jednom osiguravajućem društvu. Ona je primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun osiguranja, već prosleđivala pedesetogodišnjem zaposlenom u osiguranju, koji joj je prethodno dao nalog za pristup bazi podataka. Pedesetogodišnji muškarac se tereti da je iskoristio saradnju osiguranja sa jednom bankom, i uzeo namenski kredit na ime sugrađanina, bez njegovog znanja, kako bi nadoknadio manjak novca u kasi. Pedesetdvogodišnji muškarac se sumnjiči da mu je pomogao u tome, tako što je pribavio ličnu kartu, ugovore i menice potpisao u ime oštećenog, saopštila je policija.

Kako se nezvanično saznaje, ojađeni Nišlija je primetio da mu stižu manja primanja, pa je proverio sa bankom i onda saznao da je "podigao" kredit i mu se za iznos rate umanjuju uplate. Slučaj je prijavljen policiji koja je raskrinkala prevarante u saradnji sa tužilaštvom.

Protiv pedesetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, dok se dvojica sumnjiče za pomaganje u izvršenju ovih krivičnih dela.

Pročitajte još: