Urgentni centar, bolnica
Alo!/ Dejan Briza
Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Devojčici (2) pozlilo na Vlasinskom jezeru

* Hitna pomoć nije izašla na teren po pozivu

* Veoma mi je žao što je došlo do ovakve situacije, ali namere su mi bile najbolje - istakao je lekar koji je primio poziv

Nakon tragične smrti devojčice (2), kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru, a Hitna pomoć nije izašla na teren po pozivu, oglasio se doktor koji je te večeri primio poziv i bio dežuran.

Pročitajte još:

Doktor Dimitirje Stojanović iz Doma zdravlja Crna Trava potvrdio je da je dobio poziv u večernjim satima (oko 20 sati) od osobe koja je tvrdila da dete ima gušenje, da je savetovao da pozovu surduličku Hitnu pomoć, te da bi sam krenuo na teren da su ponovo pozvali njegovu službu, piše JugMedia.

- S obzirom na to da sam upravo bio poslao jedan hitan slučaj za Leskovac, nisam imao vozača, savetovao sam im da pozovu surduličku hitnu službu računajući da možda negde imaju na terenu vozilo koje je bliže i adekvatno opremljeno. Savetovao sam im i da krenu prema vozilu, ako je u blizini. Takođe sam im rekao da, ukoliko ne uspostave kontakt sa surduličkom hitnom službom ili oni ne mogu da stignu iz nekog razloga, pozovu opet nas - ispričao je dežurni lekar.

Bolnica, lekar, ambulanta

Tanjug/Filip Krajincancic

Bolnica, Foto: Tanjug/Filip Krajincancic

Prema njegovim rečima, on je u međuvremenu kontaktirao dvojicu vozača koji nisu bili u smeni, za slučaj da moraju na teren.

- Inače, mi po zakonu ne smemo da napuštamo radno mesto u Domu zdravlja Crna Trava jer u popodnevnim i noćnim satima radi samo jedan lekar. Nezavisno od toga, da su me ponovo pozvali i da su rekli da surdulička služba nema u blizini vozilo, ja bih krenuo na teren. Pošto se nisu više javljali, potražio sam broj u našoj evidenciji sa kog je stigao poziv i bio je nedostupan. Veoma mi je žao što je došlo do ovakve situacije, ali namere su mi bile najbolje - ističe ovaj lekar.

Prava DRAMA odvija se pred našim očima posle EKSPLOZIJE! IMA ŽRTAVA!

AUTOR: Alo.rs/ D.N/ N.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 13:50 U Fabrici boja i lakova u vikend naselju Bela zemlja kod Užica oko 10.30 sati danas je izbio požar. Užice požar, Foto: printscreen * Požar u fabrici u Užicu * Odjeknule dve jake eksplozije * Vatrogasne ekipe su na terenu i rade na gašenju požara Meštani kažu da su uoči požara odjeknule dve jake eksplozije.

Na samom Vlasinskom jezeru, koje je jedan od najvećih turističkih centara na jugu Srbije, postoji samo jedna ambulanta, ali ne postoji zdravstvena služba sa 24-časovnim radnim vremenom.

Bonus video

Helikopter na Novom Beogradu