Violeta plače za suprugom
S. Ilić
Violeta plače za suprugom

S. Ilić

Violeta plače za suprugom, Foto: S. Ilić

Kuća Milomira (66) i Violete (46) Milijić u centru sela Niševac, kod Svrljiga, do juče domaćinska i primerna, danas je zbog zločina koji se tu dogodio pre tri dana zavijena u crno. Milomir se, skrhan teškom bolešću i crnim mislima da mu preti skora smrt, odlučio na fatalan korak - da ubije suprugu Violetu, a potom presudi sebi.

Pročitajte još:

 

U očajanju je tukao Violetu do besvesti, a potom se, ubeđen da je mrtva, otrovao „monosanom“, sredstvom za zaštitu bilja. Supruga Violeta je posle ukazane medicinske pomoći u Urgentnom centru u Nišu, gde su konstatovane lake povrede, puštena na kućno lečenje.

Očigledno je da su Milomirove crne misli prethodile porodičnoj tragediji Milijića.

- Počeo je da mi objašnjava kako da brinem o domaćinstvu kad njega ne bude, a jednom mi je direktno rekao da više ne može da izdrži agoniju u kojoj živi i da će ubiti i mene i sebe. Nisam to ozbiljno shvatila, pravdala sam njegove reči težinom bolesti - dodaje Violeta.

 

Iako ubeđen da mu preti skora smrt, Milomir je znao da sa suprugom mirno popije kafu i razgovara o budućnosti porodice. No jednom je posle takvog zatišja iznenada došlo do kulminacije.

- Prišao mi je dok sam pripremala pomije ispod šupe. Dograbio je vilu i uzmahnuo. Nisam se branila, ubeđena da se šali, ali kada me je udario po glavi, shvatila sam da više nema šale. Odjednom se izobličio da nisam mogla da ga prepoznam. Besomučno me je udarao gvozdenom vilom dok se drška nije polomila. Pala sam na zemlju i počela glasno da zapomažem i dozivam ukućane i komšije. Nije ga to sprečilo da korakne do kante u kojoj su bile pomije i uzme motku kojom sam ih mešala. Ponovo je nasrnuo na mene i tukao me po glavi i svuda po telu dok nisam izgubila svest - govori Violeta kroz plač.

Mesto gde je Milomir tukao suprugu i staja u kojoj se otrovao

S. Ilić

Mesto gde je Milomir tukao suprugu i staja u kojoj se otrovao, Foto: S. Ilić

 

Komentari (1)

Mirkica

24.11.2018 13:32

Boze sacuvaj!Necastivi na delu!