Odbegli Nikšićanin hoće da opere obraz u Srbiji!

S. Dž. STOJANOVIĆ | vesti 2020-10-14 16:25:13 2020-10-14 16:25:13

Za Ivanom Kontićem je bila raspisana potraga zbog pokušaja ubistva samo da bi crnogorska policija ozbiljnije postupala i da bi se pojačala snaga poternice!

privatna arhiva

- Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva, ali imamo dokaze koji osporavaju to krivično delo, za koje ga tereti Više javno tužilaštvo u Novom Sadu. Kontić je nasuprot instrukcijama odbrane odlučio da se preda. Sticajem okolnosti, uhapšen je pre nego što je krenuo u policiju. Objavljeni snimci tuče i tekstovi u medijima uticali su na njega. Prelomio je da ide u Srbiju da bi razjasnio šta se zaista dogodilo i da bi oprao svoj obraz - kaže za „Alo!” Damir Lekić, branilac Ivana Kontića (30), koji je 11. oktobra uhapšen u Crnoj Gori po poternici srpske policije zbog sumnje da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno pretukao Miljana Mandića (28), posle toga mu polomio obe ruke.

- Miljan Mandić uopšte nije imao povrede opasne po život. Imamo dokumentaciju koja potvrđuje da je imao samo jednu tešku povredu. Nema prelome, već naprsnuće jedne žbične kosti podlaktice. Kontić je na saslušanju izjavio da ne zna zašto mu se na teret stavlja pokušaj ubistva. Potukli su se, ali nije hteo da ga ubije. Ivan mi je ispričao da tog mladića nije napao iz obesti, već zbog toga što je nasrnuo na jednog člana njegove porodice. Tvrdim da će posle iskaza mog branjenika u novosadskom tužilaštvu doći do preokreta u ovom slučaju - ističe Lekić.

Jovan Vukotić potpuno slobodan čovek!

Lekić kaže da je profesionalnim bavljenjem svojim poslom, zalaganjem, borbom i uspesima stekao poverenje svojih klijenta.

- Kao advokat, ne biram stranu, već samo radim svoj posao. Branio sam i „škaljarce” i „kavčane”. Na samom početku sam branio Stevana Stamatovića. On mi je bio među prvim klijentima, a posle sam branio još četvoricu iz te grupe - navodi Lekić i ističe da je oslobodio Jovana Vukotića.

- Obustavljene su dve istrage protiv Jovana, zbog sumnje da je pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića, kao i Tamaru Zvicer, suprugu vođe kavačkog klana. Ujedno, došlo je do apsolutne zastare kazne od tri meseca koju mu je izrekao Osnovni sud u Kotoru zbog oružja, tako da je on sada potpuno slobodan čovek - kaže Lekić.

Ovaj istaknuti crnogorski advokat najčešće zastupa članove škaljarskog klana, kao i bliske saradnike Luke Bojovića, a Kontiću je izabrani branilac.

BONUS VIDEO:

Branio ljude koji su strah i trepet crnogorskog podzemlja

Damir Lekić je branio Veselina Veska Vukotića, koji je ubijen 20. aprila ispred porodične kuće u Kotoru, a trenutno zastupa njegove sinove, Igora i Jovana Vukotića. Među njegovim klijentima bio je i Alan Kožar, vođa barskog klana, koji je 23. jula ove godine ubijen na Krfu sa Damirom Hadžićem, kao i vođe „škaljaraca“ Igor Dedović i Stevan Stamatović, koji su ubijeni 19. januara ove godine u restoranu u Atini. Interesantno je da ga je Kožar angažovao dok je bio u bekstvu. Njegov branjenik je i Kotoranin Nikola Mršić (40), blizak škaljarskom klanu, koji je u martu ove godine uhapšen u Srbiji. Za njim je bila raspisana poternica Interpola u Podgorici zbog sumnje da je 16. septembra 2017. ubio Gorana Lenca na stadionu Fudbalskog kluba Bokelj dok je radio sklekove, navodno samo zbog toga što se družio sa „kavčanima“. Na spisku njegovih klijenata je i Ranko Radulović, optužen za planiranje likvidacija više osoba, među kojima je i Milivoje Katnić, specijalni državni tužilac Crne Gore, kao i Nišlija Milan Dinić, optužen da je sa Kožarom planirao ubistvo Slobodana Šaranovića. Nedavno je oslobodio Benjamina Mugošu, koji je zverski pretučen u crnogorskoj policiji zbog sumnje da je vozio napadača koji je podmetnuo bombe ispred kafića „Grand”, u kojem se skupljaju političari, i porodične kuće Duška Golubovića, bivšeg agenta tajne službe. Istraga je obustavljena kada je Lekić dostavio zvaničan dokument suda da je Mugoša u vreme spornog događaja bio u pritvoru zbog drugog krivičnog dela! - Porazno je da mu je isti sudija odredio pritvor, bez ikakve provere! Rekao sam sudiji: „Samo otvorite svoj folder da vidite da ste mu na dan podmetanja bombe odredili pritvor” - kaže Lekić.

Expand player
Pogledajte više