Od Barbare ni traga, roditelji misle da je oteta

Republika | vesti 2017-11-25 09:35:38 2017-11-25 09:35:38

Prošlo je tačno godinu dana od nestanka devojčice Barbare Vitez.

promo

Iako se Barbara, prema izjavama drugara sa kojima je kobne večeri bila na mostu, okliznula i upala u reku Tisu, porodica devojčica i dalje ne veruje u to, a kako su i više puta do sada izjavili, tome ide u prilog i to što se plašila visine.

- Mislim da je Barbara oteta. Otkad znam za sebe, ko god da se udavio u Tisi, skočio ili upao, njegovo telo je pronađeno. Ali sve su pronašli! Pogotovo u gornjem delu Tise, gde je brana, gde se svako telo, ako ne ispliva, zakači za nju. Samo Barbara nije pronađena iako su više puta do sada pretraživali - kaže otac nestale devojčice.

Kako navodi, istraga tapka u mestu, a novih informacija nema. Ponekad se pojavi neka vest koja im ulije nadu da je njihova ćerka još uvek živa i da će se jednog dana vratiti kući.

- Mojoj supruzi su rekli da je Barbara viđena u Grčkoj, ali ne znam šta da kažem na to. Nisam bio tamo, nisam video svojim očima. Ljudi pričaju, a ako se o nečemu priča, mora biti neke istine. Ne bi valjda takve stvari izmišljali - kaže Endre.

On navodi i da su u ovoj borbi sami, a od dečaka koji su kobne večeri bili sa Barbarom niko se dosad nije javio.

- Očekivao sam da će me potražiti, ali nisu, a ni njihovi roditelji. Ne znam šta da mislim o tome što su u policiji izjavili da se okliznula i pala. Da su moja deca bila tamo, a da se ovo desilo nekom drugom, ja bih zahtevao od njih da kažu istinu. A oni se kriju u svojim kućama, verovatno imaju nekog ko im štiti leđa - kaže Endre i dodaje da ni Barbarini vršnjaci nisu dolazili da pitaju za devojčicu, već su je svi obrisali sa Fejsbuk profila.

Endre kaže i da, pored svega što ih je snašlo, njihov 23-godišnji sin još uvek ne zna da je Barbara nestala.

- Sin nam je teško bolestan, ne zna ništa o svemu o ovome. On ne zna da priča, autističan je i boluje od epilepsije, ponekad se onesvesti, pa sa njim uvek mora neko da bude. Ja se držim koliko mogu, moja supruga nikako. Otkada se ovo desilo, smršala je 35 kilograma, u jako lošem stanju je. Svaki mesec je sve teži i teži, ali smo istrajni da saznamo šta se desilo, naše je dete, moramo - dodaje Endre

Expand player
Pogledajte više