Hapšenje
Ilustracija
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Zlostavljanje, silovanje, nasilje, Foto: Shutterstock

Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Zorana G. (50) iz Beograda koji je ranio S. J. oca dečaka (11), koji mu je, sumnja se, silovao sina (6) u junu prošle godine. Optuženi Zoran G, kome se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, ponudio je tužilaštu sporazum o priznavanju krivice.

Pročitajte još:

Ukoliko tužilac usvoji predlog njegovog branioca, preti mu godinu dana kućnog zatvora.

Grujić je pušten iz pritvora nakon saslušanja u tžilaštvu. Ceo slučaj izazvao je prošle godine veliko uznemirenje javnosti kada se pojavila vest da je došlo do pucnjave u stanu na Novom Beogradu, gde je ranjen S. J, otac dečaka za koga se sumnjalo da je silovao sina Zorana G.

Nakon što mu se sin (6) požalio da je drugi dečak (11) napastvovao u žbunju kraj zgrade, Grujić je otišao da situaciju raspravi sa roditeljima dčaka. Kako je kasnije ispričao policiji, u stanu je zatekao majku i baku napasnika, a zatim se posvađao sa ocem, nakon čega je sa stola uzeo pištolj i zapucao u muškarca.

Hapšenje

Ilustracija

Hapšenje, Foto: Ilustracija

Tom prilikom pogodio je i njega i njegovu suprugu, nanevši im lakše povrede.

- Taj dečak je moje dete odveo u žbunje, gde mu je skinuo veš i seksualno ga zalostavljao, što je potvrdio i pregled lekara, gde je utvrđeno da dečak ima povrede nastale usled seksualnog zlostavljanja - tvrdio je Zoran J. i dodao da je dečaka od napasnika otela komšinica.

Dečak (6) je nakon napada bio izbezumljen, kaže njegov otac.

- Kada sam saznao da dečka koji mi je napastvovao sina živi u zgradi prekoputa nas, shvatio sam da su majka i baka deteta sve vreme posmatrale metež u parku - rekao je on.

Na saslušanju Zoran J. ponovio je da svoje razloge napada na K. J. i S. J. Naknadno je obavljen i pregled dečaka (6) i utvrđeno je da ima povrede anusa karakteristične za silovanje. Osumnjičeni Zoran G. je negirao da je pištolj iz kog je pucao njegov. Policija taj pištolj nikada nije našla.

Pucnjava u stanu nakon rasprave

- Mi smo Zorana G. pustili u kuću kao roditelja, ponudili mu da nešto popije, najnormlanije pričali o problemu koje se dogodio, ali o kojem zaista u medijima ne bih želela da govorim - rekla je baka dečaka (11) koji se sumnjiči da je silovao drugo dete (6).

Prema njenim rečima, Zoran G. je u jednom trenu ustao, a ona i njena ćerka su shvatile da je krenuo prema vratima kako bi otišao po sina, jer žive samo dve zgrade odatle. Ustale su da ga isprate, a starija žena je tada ugledala pištolj u njegovim rukama. Tada je upucao njenog zeta i ćerku.