Policija noć
Alo.rs
Policija noć

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Maloletni Đ. S. (10), koji je preksinoć pronađen mrtav u svom stanu u Beogradu, najverovatnije se obesio svojim kimonom za džudo, a kako se nezvanično saznaje, dečak je pokušavao da izvede i snimi izazov za društvenu mrežu Tiktok, koji je, iako vrlo opasan, postao vrlo popularan među decom i tinejdžerima u čitavom svetu.

Tragedija se dogodila u utorak uveče kad je dečak ostao sam kod kuće, pošto su mu roditelji, kako kažu komšije, otišli u prodavnicu.

- Kad su se roditelji vratili, stan je bio zaključan, a Đ. S. nije odgovarao na njihove pozive, lupanje po vratima i dozivanje. Uspaničili su se i pozvali policiju i vatrogasce. Nadležni su preko terase ušli u stan i pronašli dečaka obešenog o krevet na sprat - priča izvor.

- Mališanu je oko vrata bio obmotan kimono, pošto je on neko vreme trenirao džudo. Policiji nije bilo jasno da li je dete slučajno nastradalo tokom igre ili se namerom obesilo, a onda su došli do saznanja da je Đ. S. učestvovao u popularnom i izuzetno opasnom izazovu na Tiktoku, koji se zove "Blackout", padanje u nesvest.

Ovaj opasni izazov već je odneo jedan život, a reč je o devojčici (10) sa Sicilije.

- Suština izazova, koji se naziva i "The Choking game" i "Scarfing", jeste da dete obmota kaiš oko vrata i snima se dok to radi sve do momenta kad se onesvesti (blackout na engleskom upravo to znači). Međutim, devojčica sa Sicilije se ugušila, a pored nje je pronađen mobilni telefon - objašnjava izvor i dodaje da je ovaj izazov izgleda postao popularan i među decom u Srbiji.

- Postoje neke indicije koje ukazuju na to da je Đ. S. upravo pokušavao da izvede ovaj izazov. Takođe, istog dana kad je nastradao mališan iz Beograda, u Trinidadu je stradao dečak (9) koji je igrao isti izazov - pojasnio je izvor i dodao:

- Mnoge zemlje sveta su već reagovale i apelovale da se prijave svi Tiktok nalozi koji promovišu ovako opasan trend koji ugrožava dečje živote.

Komšije nesrećne porodice iz Beograda juče su bile vidno potresene.

- To je fina porodica, imaju dva sina, a pre četiri godine su se doselili ovde u stari bakin stan. Delovali su potpuno normalno, deca nisu odavala utisak da imaju bilo kakav problem, pa su se zbog toga svi iznenadili kad su čuli za tragediju - pričaju komšije i nastavljaju:

- U utorak uveče smo čuli buku i videli policiju i vatrogasce, a onda su odjeknuli i krici očajnog oca. Čovek bukvalno nije mogao da dođe sebi, kukao je, a pored njega je stajala i uplakana supruga. Šta da kažu, ostali su bez sina, slomljeni su od bola. Ne možete da zamislite kako je to bio divan dečak, kulturan, vaspitan, ma duša od deteta - navode sagovornici.

Opasna igrica Plavi kit

Pre nekoliko godina svet je šokirao izazov "Plavi kit" (Blue whale), nazvan i "samoubilačka igra". Naime, deca i tinejdžeri su dobijali 50 zadataka za 50 dana. U početku su ti zadaci delovali bezazleno, ali su svakim danom postajali sve teži i opasniji. Navodno, "Plavi kit" je povezan sa smrću na stotine tinejdžera, a kao prva žrtva navodila se Rina Palenkova iz Rusije. Tokom igre, jedan od zadataka dece je bio i da urežu kita na ruku. Navodno, u Srbiji se ova opasna igrica pojavila 2017. u Bečeju, a devojčica koja ju je igrala urezala je sebi crtež kita.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: